Tenis

Kovinićka eliminisana od 11. teniserke svijeta!

Crnogorska teniserka Danka Kovinić nije uspjela da priredi iznenađenje i eliminiše 11. teniserku svijeta u četvrtfinalu turnira u Čarlstonu - Danka je poražena od Njemice Andree Petković nakon preokreta 2:1 po setovima 2:6, 6:3, 6:1. I pored poraza, odličan rezultat za našu teniserku koja se do ovog turnira nalazila na 121. mjestu.
Kovinićka eliminisana od 11. teniserke svijeta!
Portal AnalitikaIzvor

TOK MEČA:

I SET - Prva je na servisu Andrea Petković. Njemica je bila sigurna i povela 1:0. Bilo je uzbudljivo na Dankinom servisu, Njemica je imala brejk loptu, nije je iskoristila, ali jeste drugu da dođe do 2:0. Na Andreinom servisu, naša teniserka je došla do dvije brejk lopte, i iskoristila prvu da smanji na 2:1 i sada servira za izjednačenje. Crnogorska teniserka je bila ubjedljiva na svom servisu, sada je 2:2. Njemica servira, Danka je došla do brejk lopte, i iskoristila je, naša teniserka vodi 3:2! Sjajna Danka vezala je četiri gema, i sada ima prednost od 4:2 protiv 11. teniserke svijeta! U sedmom gemu na servis Njemice, Danka je došla do brejk lopte, do koje i dolazi i sada servira za prvi set! Danka je spasila brejk loptu, zatim i drugu, a onda vezala dva poena i osvojila prvi set!

II SET - Petkovićka servira na startu drugog seta. Sjajna Danka stigla je do tri brejk lopte, koristi prvu i stiže do 1:0. Njemica je na servis crnogorske teniserke došla do 0:40, Danka je uspjela da spavi sve tri brejk lopte, da dođe i do prednosti, ali se Andrea ipak odbranila i došla do brajka za 1:1. Na servis Njemice, Danka je došla do 15:40, ali nije iskoristila dvije brejk lopte, pa Petkovićka stiže do vođstva od 2:1. Danka je na svom servisu spasila dvije brejk lopte, a onda i treću, i uspjela da poravna na 2:2. Petkovićka je brzo došla do 3:2. Ponovo je Njemica imala dvije brejk lopte na servis Kovinićke, ali je Danka i sada spasila. Andrea je došla do nove brejk lopte i iskoristila je za 4:2. No, Danka se ne predaje tako lako, imala je dvije brejk lopte, nije ih iskoristila, Andrea ipak stiže do velikih 5:2. Danka je sa dva izgubljena poena smanjila na 3:5. Ipak, Andrea bez izgubljenog poena stiže do 6:3 i poravnanja u setovima na 1:1.

III SET - Danka servira na startu odlučujućeg seta. Loše je krenula Kovinićka, tri brejk lopte za Petkovićku, koja već na startu stiže do brejka i 1:0. Njemica je uzela i svoj servis, vodi 2:0. Bilo je uzbudljivo i neizvjesno na Dankinom servisu, ali ipak Andrea stiže do novog brejka, drugog u ovom setu za 3:0. Novi gem za Petkovićku koja ima ogromnih 4:0. Danka ipak stiže do prvog gema i smanjuje na 1:4. Pokušala je Kovinićka da zaprijeti, ali bezuspješno, Andrea dolazi do 5:1. Novi brejk Petkovićke za 6:1, kraj meča i pobjeda njemice od 2:1!

Portal Analitika