Fudbal

Juve i Lacio testiraju gol tehnologiju u finalu Kupa!

Italijanska fudbalska federacija potvrdila je danas da ozbiljno razmatra uvođenje hok aj tehnologije, a čast da prvi put igraju „pred kamerama“ imaće igrači Lacija i Juventusa u finalu Kupa Italije na Olimpiku.
Juve i Lacio testiraju gol tehnologiju u finalu Kupa!
Portal AnalitikaIzvor

Ako sve protekne kako treba, uskoro bismo poslije engleske Premijer lige i njemačke Bundeslige dobili nadzor gol linije i u Seriji A. Predsjednik najbolje italijanske lige, Maurisio Bareta, objelodanio je ovu informaciju tamošnjim medijima.

„Želimo da potvrdimo da će na Olimpiku biti isprobana hok aj tehnologija. Na prethodnim sastancima bilo je razgovora i analizirali smo ponude, pa smo odlučili za saradnju sa kompanijom Hok aj. To je ista tehnologija koja se koristi u Premijer ligi, od naredne sezone će se uvesti i u Bundesligi i podrazumijeva nekoliko kamera koje iz različitih uglova snimaju gol liniju“, istakao je Bareta.

Englezi su od ove sezone postali pioniri među najjačim svjetskim ligama kada je u pitanju ova napredna tehnologija, dok će tim stopama krenuti i njemački bundesligaši. Ukoliko se 20. maja na Olimpiku nadzor gol linije pokaže dobro, uskoro bismo mogli da vidimo hok aj i u Italiji, dok Španci i Francuzi za sada jedini odolijevaju kada su lige petice u pitanju.

Portal Analitika