Politika

Mandić: Pokušavaju da sruše DF, ali im ne polazi za rukom

Opštinski odbor Nove srpske demokratije u proširenom sastavu održan je sinoć u Baru, na kome je, između ostalog, kako je saopšteno iz Nove, ocijenjeno da "nema te sile koja može promijeniti odnos Nove srpske demokratije prema njenim ključnim programskim određenjima i ciljevima".
Mandić: Pokušavaju da sruše DF, ali im ne polazi za rukom
Portal AnalitikaIzvor

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić kazao je da NOVA nastavlja putem koji je ranije zacrtan i utvrđen odlukama Skupštine stranke, Glavnog odbora i predsjedništva, a prethodnih dana članstvo u opštinskim odborima je snažno podržalo politiku stranke.

To, kako je kazao, potvrđuje i rekordan broj članova opštinskog odbora u proširenom sastavu koji su se okupili u Baru.

"Jedino se na izbornim promocijama okupljao veći broj pristalica naše politike'', rekao je Mandić.

On je naglasio da je cilj i obaveza novoformiranog "Tima B“ na crnogorskoj političkoj sceni da ispuni sve spoljnopolitičke ciljeve Mila Đukanovića, posebno kada je riječ o odnosu prema NATO savezu, lažnoj državi Kosovo i kada je u pitanju duboko zatiranje i kvarenje odnosa sa Rusijom, "koja je jedan od naših najvažnijih spoljnopolitičkih i ekonomskih partnera".

"U tom naumu taj tim B ima podršku jednog antisrpskog tabloida, iznajmljenih analitičara i njihovih "istraživačkih timova'', kao i medija čiju uređivačku politiku kontrolišu određeni centri iz pojedinih NATO država, koji su protiv DF-a podigli kompletnu mrežu kojom raspolažu u Crnoj Gori. Oni su uradili i uporno rade sve što je u njihovoj moći kako bi srušili Demokratski front, kao jednu od rijetkih političkih organizacija sa kojom se ne upravlja sa strane. Naravno da im to nije pošlo za rukom, jer oni koji su osmišljavali DF i uložili mnogo energije u njegov razvoj, odlučili su i da ga odbrane“,  rekao je Mandić.

Potpredsjednik Nove srpske demokratije Slaven Radunović zatražio je da odbornici u SO Bar Aleksandar Rakočević, Ranka Šljivančanin i Savo Vujošević, koji su napustili Novu srpsku demokratiju, vrate mandate Novoj.

“To su srpski mandati, pripadaju Novoj srpskoj demokratiji, i mi tražimo da ih vrate, a neke buduće mandate neka osvoje na listi građanske partije u osnivanju, poručio je Radunović.

Potpredsjednik NOVE Strahinja Bulajić kazao je da je NOVA čvrsto opredijeljena za svestranu saradnju sa svima onima koji žele dobro ovoj zemlji i našem narodu, a to je do sada potpuno iskreno pokazala naša viševjekovna saveznica Rusija.

Član IO i GO iz Bara, Bogić Beli Mitrović, konstatovao je "da su Srbi u Baru odbranili Novu srpsku demokratiju, jedinu parlamentarnu srpsku stranku u Skupštini Crne Gore.

"Prepoznali smo podvalu i NOVA nakon svega izlazi jača i brojnija", rekao je Mitrović.

Portal Analitika