Zanimljivosti

Da li i vi perete posteljinu na pogrešan način?

Uvijek nam se čini da pranju rublja ne treba da posvećujemo posebnu pažnju, sve dok ne shvatimo da koristimo pogrešan deterdžent, otkrijemo mrlje na omiljenoj majici ili kada bijela potkošulja postane roza. Uz ove, najčešće greške, postoji još stvari na koje bi trebalo da pazimo, naročito u pranju posteljine, prenosi T portal.
Da li i vi perete posteljinu na pogrešan način?
Portal AnalitikaIzvor

Misi Tenen, direktorica firme Boll & Branch koja izrađuje luksuznu posteljinu, objasnila je za Huffington Post kako treba prati posteljinu da bi bila čista i što duže očuvana.

Prva greška je pranje posteljine s peškirima. Iako ih inače peremo na najvišoj temperaturi, problem je što peškiri mogu da ostave sitne niti na posteljini, a zbog trenja im smanjujemo vijek trajanja.

Posteljina koje djeluje izgužvano čak i nakon peglanja vjerovatno je stajala neko vrijeme u mašini nakon pranja. Da biste to izbjegli, izvadite ih čim pranje bude gotovo, a ako ih stavljate u sušilicu, samo ih prethodno dobro protresite da se malo izravnaju.

Još jedan način da posteljini produžite vijek trajanja, da ostane meka i ugodnija za spavanje jeste korištenje blažih deterdženata. Prljava jeste, ali ne poput farmerki i ostale odjeće u kojoj boravimo napolju.

Uz jake deterdžente, Tenen kaže kako je još jedna česta greška - pranje posteljine na najvišoj temperaturi, zbog čega se vrlo često smanjuju. Njena firma radi posteljinu nešto većih dimenzija upravo zbog toga što znaju da će se na visokoj temperaturi materijal skupiti.

Izvor: T portal

Portal Analitika