Fudbal

Barsa ipak nudi novi ugovor Alvesu!

Dani Alves je bio razočaran. Sedam godina je dao Barseloni – istina mnogo i dobio zauzvrat – a uprava ga je sada otpisala kao staro gvožđe.
Barsa ipak nudi novi ugovor Alvesu!
Portal AnalitikaIzvor

Ali zabrana Svjetske fudbalske federacije na transfere primorala je rukovodstvo katalonskog kluba da stavi prst na čelo i zamisli se. Čim je to učinio shvatio je da je ostanak 31-godišnjeg desnog beka najbolje rješenje za sve strane.

Stoga je Blaugrana napravila zaokret za 180 stepeni i prema informacijama poslovično dobro obavještene radio stanice Kadene SER iskusnom defanzivu ipak ponudila novi ugovor. Istina, Alves je tražio ugovor na tri sezone, a dobio je na jednu, sa opcijom da se saradnja produži na dvije godine. Već koliko danas predstavnici Barse će sjesti sa Alvesovim menadžerom Ivanom Korečom. Brazilac je navodno prešao preko "nepravde" koja mu je isprva učinjena, te je više nego spreman da pregovara, iako navodno već ima usmeni dogovor sa neimenovanim klubom iz Premijer lige.

Barsa navodno želi da barem do januara zadrži i 35-godišnjeg Ćavija, koji takođe ima dogovor sa klubom iz Katara, ali je malo vjerovatno da bi odbio Barselonu za koju je debitovao još 2007.

Portal Analitika