Društvo

Brajović sa predstavnicima "Croatia Airlines"-a o regionalnoj saradnji

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović primio je danas delegaciju "Croatia Airlines"-a na čijem je čelu bio izvršni direktor Krešimir Kučko, saopšteno je iz PR Službe Ministarstva saobraćaja i pomorstva.
Brajović sa predstavnicima "Croatia Airlines"-a o regionalnoj saradnji
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika, tema razgovora bila bolja saobraćajna povezanost, koja bi unaprijedila saradnju dvije države i olakšala međusobnu dostupnost i hrvatskim i crnogorskim građanima. To se, kako se navodi, može postići uvođenjem nove avionske linije između glavnih gradova Podgorice i Zagreba.

- Brajović je kazao da na relativno malom regionu Balkana postoji čak 17 međunarodnih aerodroma, ali da su veze između regionalnih centara relativno loše, zbog nedostatka stalnih avionskih linija. Na sastanku je bilo riječi i o iskustvima Hrvatske u rekonstruisanju i planovima za privatizaciju njihove nacionalne avio-kompanije. Ta iskustva i te kako su od pomoći zbog iste faze kroz koju u procesu pridruživanja mora da prođe i Crna Gora - ističu iz Ministarstva.

Sastanku je prisustvovala i delegacija "Montenegro Airlines"-a na čelu sa predsjednicom borda direktora Daliborkom Pejović.

Portal Analitika