Politika

SINIŠTAJ: Kad uđemo u EU granice više neće biti bitne

Funkcioner Građanske inicijative i bivši poslanik Vaselj Siništaj kazao je u izjavi za Portal Analitika da izjave premijera Albanije Edija Rame i njegovog srpskog kolege Aleksandra Vučića ne treba uzimati zdravo za gotovo i kao povod za raspirivanje nacionalne mržnje.
SINIŠTAJ: Kad uđemo u EU granice više neće biti bitne
Portal AnalitikaIzvor

Komentarišući jučeršnju Raminu izjavu vezanu za ujedinjenje Kosova i Albanije i rekacije koje su uslijedile, Sništaj je rekao da se barijere u vidu granica svakako brišu kako prilazimo Evropi.

- Kako sam ja pročitao Rama je dao izjavu da vidi ujedinjenje Kosova i Albanije kroz ujedinjenu Evropu ali video sam i onaj drugi, sporni dio. Morate shvatiti da barijere u vidu granica nestaju i kad se učlanimo u EU granice više neće ni biti bitne. Ne treba uzeti izjave političara zdravo za gotovo i krenuti da raspirujemo nacionlnu mržnju. Mene prosto čudi da te izjave izazivaju toliko reakcija kada imamo u vidu da su održavane zajedničke sjednice vlade Srbnije i Republike Srpske ali i Kosova i Albanije a da o tome niko ne priča – rekao je Siništaj za Portal Analitika.

On navodi da je, što se tiče Crne Gore, situacija vrlo stabilna i da niko nikome ne prijeti ali da “nijedna nacija u Crnoj Gori nije zadovoljna prije svega ekonomskom situacijom”.

- Ne možemo biti zadovoljni ako je penzija 104 eura ili socijala od 64. Kolika su socijalna davanja i plate u srećnim zemljama – Švacarskoj ili Njemačkoj. Tamo nije bitna ova  nacionalna priča već te pitaju što umiješ raditi – kazao je Siništaj.

Premijer Albanije Edi Rama upozorio je juče da će se njegova država i Kosovo ujediniti na klasičan način ukoliko EU ne bude otvorila puteve za integraciju Kosova.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući Raminu izjavu, odgovorio je da obećava albanskom premijeru da do klasičnog ujedinjenja Albnaije i Kosova nikad neće doći.

 

B.K.

 

Portal Analitika