Region

Mišković: Kome sam nanio bol i zlo?

Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković rekao je na suđenju da u njegovom slučaju nema krivičnog djela i nema poreza.
Mišković: Kome sam nanio bol i zlo?
Portal AnalitikaIzvor

Detaljno izlaganje odbrane započeo je izvinjenjem sudu, tužilaštvu i advokatima zbog, kako je naveo, mogućnosti da će povisiti ton, jer je pod jakim emocionalim nabojem i pokušao da objasni da je proces protiv njega fiktivan.

"Ovakav odnos prema meni teško pada i mojoj porodici i Delti. Ja sam veoma nesrećan i utučen čovjek. Kome sam ja nanio bola i zla...pa mi smo kompanija koja je ulagala i gradila od Vranja do Subotice", naveo je Mišković i zapitao da li su se ljudi koji su ga hapsili zapitali kako je njemu. 

Tokom izlaganja odbrane rekao je da će ceo svoj slučaj iznijeti pred Vašingtonsku arbitražu, koja se bavi rješavanjem investicionih sporova. 

"Obavijestili smo Vladu Srbije da idemo na Vašingtonsku arbitražu, na žalost. Ali ćemo još sljedeće nedjelje sačekati našu Vladu i pravosuđe, da se sporna pitanja riješe u zemlji, a ne da ovakve slučajeve rješava međunarodna zajednica", dodao je Mišković. 

Mišković, koji je bio finansijski investitor putarskih preduzeća, optužen je da je iz njih izvlačio novac i protivpravno prisvojio 16 miliona eura, kao i da je utajio porez od oko 14 miliona eura. 

Međutim, on je danas tvrdio da je kredit od 23 miliona eura njegova firma "Hemslejd" dala putarima 2005. godine, sa kamatom od tri odsto plus euribor. 

"U to vrijeme kamate su bile 10 do 14 odsto, da smo htjeli da izvlačimo novac tražili bi tolike kamate, a ne tri odsto", objasnio je Mišković. 

"Pitaju zašto smo dali tako jeftin kredit, a poslije kažu da smo izvlačili pare, pa neka se dogovore da li smo radili u korist ili na štetu putarskih preduzeća", napomenuo je vlasnik Delte. 

On je naglasio da se obračunavanjem kamata nije bavio on kao predsjednik Delte, već finansijski direktori i stučne službe. 

Mišković smatra da je problem njegovog slučaja, kako je naveo, što tužioci i policajci imaju niske plate. 

"Ali za to nije odgovoran Miroslav Mišković. Oni ovdje vide da je Mišković zaradio 16 miliona eura, ali nije zaradio Mišković već kompanija", naveo je on ističući da je privatna imovina razdvojena od kompanijske imovine. (B92)

Portal Analitika