Fudbal

Uhapšeni osumnjičeni za napad na fudbalere Fenerbahčea

Turska policija uhapsila je u Trabzonu, na sjeveroistoku zemlje, dvojicu osumnjičenih da su pucali na autobus sa fubalerima Fenerbačea, rekao je lokalni guverner.
Uhapšeni osumnjičeni za napad na fudbalere Fenerbahčea
Portal AnalitikaIzvor

"Dvojica osumnjičenih je uhapšeno i ispituju se", rekao je Adil Dželil Ez, guverner Trabzona.

Privedena su dva muškarca, jedan za koga se sumnja da je pucao na autobus i njegov saučesnik koji ga je pozvao telefonom da mu najavi dolazak autobusa koji je išao u subotu uveče autoputem uz Crno more, naveo je guverner.

Prema navodima novinske agencije Dogan, dvojica osumnjičenih odbacili su optužbe. Fudbalski savez Turske (TFF) u poneđeljak je odložio utakmice turskog prvenstva na neđelju dana.

Fenerbahče je tada saopštio da neće igrati ligaške i kup utakmice u Turskoj dok ne budu uhvaćeni napadači na fudbalere tog kluba. Više metaka pogodilo je autobus dok je išao autoputem u pravcu aerodroma u Trabzonu poslije pobjede Fenerbahčea u meču sa Rizesporom. Vozač je pogođen u lice, ali je ipak uspio bezbjedno da zaustavi vozilo. Poslije toga je hospitalizovan i u stabilnom je stanju. Zvaničnici Fenerbahčea su saopštili da je pucano iz puške.

Tužilac Trabzona, koji je otvorio istragu za ubistvo s predumišljajem u poneđeljak je saopštio da je jedan čovjek pritvoren zbog prijetnji upućenih klubu preko interneta.

Portal Analitika