Svijet

Umrla najstarija žena na svijetu

Samo nekoliko dana pošto je postala najstarija osoba na svijetu 116-ogodišnja Gertruda Viver umrla je juče u američkoj državi Arkansasu.
Umrla najstarija žena na svijetu
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Viver je postala najstarija osoba na svijetu poslije smrti 117-ogodišnje Japanke prošle nedjelje, prema podacima koje vodi Gerontološka istraživačka grupa čije sjedište je u Los Anđelesu. Ona je rođena 1898. godine.

Pogrebno društvo Vilijams potvrdilo je da je umrla u ponedjeljak u domu Silver Ouks u Kamdenu, oko 160 kilometara jugozapadno od Litl Roka u Arkanzasu.

Gradonačelnica Kamdena Mari Trisolini razgovarala je sa Viver prošle nedjelje u domu gdje je živjela, kada su slavili 100. rođendan njene cimerke.

Gradonačelnica je rekla da je Viver bila draga i živahna kada je s njom razgovarala.

Tom prilikom je dala i savjete za dug život.

- Koristite puno hidratantne kreme, budite ljubazni prema svima, volite svoje komišije i jedite ono što sami skuvate. Nemojte jesti na mjestima za brzu hranu - rekla je ona.

Istraživačka grupa je uspjela da potvrdi njenu starost prema podacima iz popisa i vjenčanog lista iz 1915. u kojem je pisalo da ima 17 godina.

Sam dan njenog rođenja nije mogao da bude potvrđen, pa je grupa koristila dan kada je ona uvijek slavila svoj rođendan, 4. jul, koji se obilježava kao Dan nezavisnosti SAD.

Izvor i foto: blic.rs

Portal Analitika