Fudbal

Palas spustio Siti na četvrto mjesto

Fudbaleri Kristal Palasa iznenadili su šampiona- večeras su savladali Mančester Siti 2:1 (1:0), u posljednjem meču 31. kola Premijer lige.
Palas spustio Siti na četvrto mjesto
Portal AnalitikaIzvor

Tim Alana Pardjua je odigrao još jednu sjajnu utakmicu i golovima Glena Marija i Džensona Pančona ostvario četvrtu pobjedu u poslednjih pet kola.

Siti je igrao bezidejno u Londonu i tek zahvaljujući vanserijskom kvalitetu Jaje Turea imao šansu da osvoji bod, ali je ipak poražen treći put u posljednjih pet mečeva, zbog čega je pao na četvrto mjesto na tabeli.

Siti je dominirao u jugoistočnom Londonu, ali su napadi šampiona bili jalovi veći dio meča. S druge strane, domaćin je često ozbiljno prijetio Džou Hartu, koji je dva puta lako kapitulirao.

Palas je poveo deset minuta pre kraja poluvremena, poslije akcije po levoj strani Hartu je lopta prošla kroz noge, ali je na drugoj stativi sam bio Glen Mari koji je ubacuje u nebranjenu mrežu.

Već u trećem minutu drugog poluvremena domaćin je imao dva gola prednosti. Sjajni Dženson Pančon je izveo savršen slobodan udarac, loptu je prebacio preko živog zida u donji lijevi ugao, daleko od nemoćnog Harta.

Uslijedila je opsada Palasovog gola, ređale su se šanse Sitija, da bi konačno 12 minuta prije kraja Jaja Ture sjajnom dijagonalom po zemlji sa ivice kaznenog vratio goste u igru.

U samoj završnici Palas je igrao bunker kako bi pokušao da sačuva vođstvo, Ture je i dalje bio najopasniji, ali je sjajni Speroni sačuvao svoj gol za neočekivanu pobjedu domaćina.

Siti je ostao na 61 bodu, devet manje od lidera Čelsija koji ima i meč zaostatka, a prestigli su ga Arsenal i Mančester Junajted, kojem gostuje u nedjelju. 

Portal Analitika