Svijet

Brat Džordža Buša se izjasnio kao hispano

Džeb Buš, koji će najvjerovatnije biti predsjednički kandidat republikanaca na izborima u SAD, a koji je kao guverner Floride bio popularan među glasačima koji govore španski, na prijavi za izbore 2009. godine izjasnio se kao „hispanoamerikanac“, piše današnji „Njujork tajms“.
Brat Džordža Buša se izjasnio kao hispano
Portal AnalitikaIzvor

List je objavio kopiju prijave na kojoj je Džeb označio polje „hispano“ (Hispanic), dok je u drugom polju stajalo „Bijelac, ne hispano“ ("White, not Hispanic"), što on nije obilježio.

„Moja greška! Nemojte da mislite da sam ikoga prevario“, napisao je danas Buš na Tviteru, odgovorivši na sinovljevu poruku u kojoj ga je nazvao „počasni Latino“.

Bušova predstavnica Kristi Kembel je rekla da nije jasno kako je načinjena ta greška.

„Izvjesno je da se guvernerova porodica dobro nasmijala zbog toga. On nije hispano“, rekla je Kembelova, javlja Rojters.

Džeb Buš je rođen u Teksasu. Predsjednici SAD bili su njegov brat Džordž V. Buš, a prije toga otac Džordž H.V. Buš.

Džeb tečno govori španski, a njegova supruga Kolumba je rođena Meksikanka. On je imao veliku podršku hispanoameričkih glasača tokom dva mandata na mjestu guvernera Floride.

Njegov stav prema imigraciji razlikuje se od mnogih u njegovoj Republikanskoj stranci. Prošle godine je, na primjer, rekao da ilegalni imigranti koji su došli u SAD da prehrane svoje porodice nisu počinili krivično delo, već „akt ljubavi“.

(RTS)

Portal Analitika