Društvo

Pooštrene mjere inspekcijskog nadzora na Ulcinjskoj pijaci

Uprava za inspekcijske poslove pooštrila je mjere nadzora prodaje ubijenih ptica na Ulcinjskoj zelenoj pijaci.
Pooštrene mjere inspekcijskog nadzora na Ulcinjskoj pijaci
Portal AnalitikaIzvor

Podsjetimo, u toku je postupak protiv lica koje je 13. marta ove godine prodavalo ubijene patke na Zelenoj pijaci u Ulcinju.

"Centar za zaštitu i proučavanje ptica dobio je odgovor na dopis br 194/15 od 17. 3. 2015 od strane Uprave za inspekcijske poslove. Ovim dopisom CZIP je informisan da je inspekcija u cilju suzbijanja prodaje ptica ubijenih u krivolovu pooštrila mjere kontrole na Ulcinjskoj zelenoj pijaci", navodi se u saopštenju.

Iz Uprave su kazali da je nadležna inspekcija  19. marta izvršila kontrolu na predmetnoj lokaciji, nakon čega je od strane Uprave naloženo JP Ulcinj – korisnicima lovišta Ulcinj da redovno svakog pazarnog dana (utorkom i petkom) vrše kontrolu na lokaciji Zelene pijace i platou ispred pijace, uz redovno izvještavanje Uprave svakog ponedjeljka za prethodnu sedmicu i preduzimanje mjera protiv lica koja se pronađu u nedozvoljenoj prodaji ptica.

"Iz Uprave smo informisani i da je CZIP je, nakon što je informisan od strane volontera i mještana Ulcinja da se na Zelenoj pijaci vrši prodaja ptica ubijenih u krivolovu, podnio inicijativu Upravi za inspekcijske poslove za preduzimanje mjera po ovom pitanju. Napominjemo, sezona lova na sve vrste završena je 15.2.2015", navodi se u saopštenju CZIP-a.

 

foto: ulcinj-info.com

Portal Analitika