Crna hronika

Tuzi: Podgoričani demolirali stanicu i napali policajca

Podgoričani Toni i Mersudin Ćokaj uhapšeni su zbog incidenta koji se dogodio u petak u policijskoj stanici u Tuzima.
Tuzi: Podgoričani demolirali stanicu i napali policajca
Portal AnalitikaIzvor

Kako je Danu saopšteno iz policije, Toni je tom prilikom napao policajca i gađao stanicu kamenicama, dok je njegov brat Mersudin sprječavao hapšenje. Službenici policije u Tuzima brzo su reagovali, pa su obojica brzo uhapšeni.

Incident se dogodio kada su Đokaji došli u zgradu policije. Naime, prethodnog dana policajci su išli do kuće u kojoj živi Mersudin kako bi mu uručili poziv da da izjavu. Navodno, bilo je potrebno da se od njega uzme iskaz jer je bio prijavljen za nasilje u porodici. Kako za to nijesu znali, bili su začuđeni zbog dolaska policajaca, pa su odlučili da se raspitaju o čemu se radi.

Tom prilikom, Toni, koji je bio u alkoholisanom stanju, verbalno je napao dežurnog policajca. On je zahtijevao da mu policajac objasni ko je i zašto prethodnog dana tražio njegovog brata Mersudina kod kuće da mu uruči poziv da se javi u Centar bezbjednosti u Podgorici. Toni Đokaj je, kako je saopšteno iz policije, vikao na policajca, a onda je pokušao i da ga udari. Službenik policije uspio je da savlada Đokaja, a kada je htio da ga uhapsi, pritrčao je Mersudin i onemogućio ga u tome. Toni je to iskoristio da pobjegne iz zgrade policije. Tokom bježanja, on je kamenicama gađao zgradu policije, na kojoj je polomio dva stakla.

Kolege napadnutog policajca, koji je uspio da zadrži Mersudina, krenule su za Tonijem, koji je ubrzo zatim uhapšen.

Pošto su uhapšeni, Đokaji su zadržani u policijskim prostorijama, gdje su ispitani o incidentu. Nakon toga su predati osnovnom državnom tužiocu, koji je od njih uzeo izjave.

Mersudin Đokaj je zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru predat područnom organu za prekršaje, dok će njegov brat najvjerovatnije krivično odgovarati zbog izazivanja incidenta, napada na policajca i demoliranja stanice policije.

Izvor: Dan

Foto: ul-info.com

Portal Analitika