Fudbal

Goleada i trijumf PSŽ-a u velikom derbiju

Fudbaleri Pari Sen Žermena pobijedili su Olimpik na gostovanju u Marseju sa 3:2 u posljednjoj utakmici 31. kola Lige 1 i vratili se na čelo tabele.
Goleada i trijumf PSŽ-a u velikom derbiju
Portal AnalitikaIzvor

Olimpik je poveo u 30. minutu preko Žinjaka, koji je glavom sjajno reagovao poslije centaršuta Dimitrija Pajea. Reakcija gostiju uslijedila je samo pet minuta kasnije, kada je Matuidi postigao sjajan pogodak sa ivice kaznenog prostora. 

Međutim, slavlje gostiju nije dugo potrajalo, pošto je Žinjak svojim 19. golom u Ligi 1 ove sezone doveo Marsej u vođstvo. Na samom početku drugog poluvremena uslijedio je potpuni preokret aktuelnog šampiona, koji je postigao dva gola u roku od tri minuta. Prvo je Matuidi odlično prihvatio odbijenu loptu u kaznenom prostoru i poslao je u mrežu, da bi Morel postavio konačan rezultat kada je pokušao da izbije loptu poslije centaršuta, ali ju je poslao u svoj gol.

Zahvaljujući 17. trijumfu ove sezone, Pari Sen Žermen se vratio na čelo tabele i sada ima 62 boda, jedan više od Olimpika iz Liona, dok je Marsej ostao na trećem mjestu sa 57. 

Portal Analitika