Rukomet

ADŽIĆ: Pokazali smo nevjerovatan kvalitet i srce!

Itekako zadovoljan partijom i pobjedom nad Viborgom u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona bio je trener Budućnosti Dragan Adžić.
ADŽIĆ: Pokazali smo nevjerovatan kvalitet i srce!
Portal AnalitikaIzvor

''Bilo je oscilacija i biće ih jer igramo jednu utakmicu mjesečno. Ali, ove đevojke su spremne na to, i zato su imale ovakav finiš. Pokazale su nevjerovatan kvalitet, želju i srce i ja sam im zahvalan do neba. Vidjeli ste kakve smo probleme imali od starta meča, od Biljine povrede i rotacija. Sjajna predstava, i posebno sam im zahvalan na današnjem izdanju. Ovo je tek prvo poluvrijeme, i nijesam se bavio rezultatom. I za revanš ćemo se pripremati na isti način. Kada su povele, dobro je da smo ih ''ugasile'' i da smo meč privele kraju kako treba, i da to bude malo značajnija razlika. Ali, ovo je tek prvo poluvrijeme, ova ekipa igra mnogo bolje u gostima, sastavljena je od vrhunskih igračica, što su i pokazale noćas. Očekujem kvalitetnu utakmicu u ''Morači'' i nadam se da ćemo do tog duela oporaviti sve povrijeđene igračice. Biljana je povrijedila skločni zglob'', kazao je Adžić nakon meča.

Kada su u pitanju isključenja Budućnost ih je imala 18 minuta naspram 8 domaćina.

''Naše je da se adaptiramo, svaki sudija ima svoj stil suđenja, i mi smo uspjeli da odgovorimo na to. Imamo puno treninga vježbajući odbranu sa igračem manje. Sigurno da možemo odigrati još bolje nego danas. Nema sumnje da ćemo u revanšu biti na višem nivou. Bićemo rasterećeniji i sigurno motivisaniji pred našom publikom'', rekao je Adžić.

Radmila Petrović: ''Ovo je jedan korak ka fajnl-foru, tek nas očekuje drugi za neđelju dana. Oni će u Podgorici biti mnogo bolji, mnogo koncentrisaniji, osjetili su nas, vidjeli su kako je igrati protiv Budućnosti. Sigurno će doći u ''Moraču'' da isprave greške. Ali, nećemo im dozvoliti da nametnu svoj stil igre, i to pred našom publikom koja je naš igrač više na terenu. Srećna sam zbog pobjede i zahvalna svakoj igračici za maksimum na terenu. Bilo je teških momenata, ali kad god je dolazilo do izjednačenja mi smo se digle. To je nešto što nas krasi, to je taj naš kvalitet. Moramo i te sitnice da ispravimo, jer će dolaziti još jači protivnici. Dakle, moraćemo da popravimo te segmente igre, da odigramo do kraja na visokom nivou.''

Milena Knežević: ''Imali smo oscilacija tokom cijelog meča, što se moglo primijetiti. Ali smo kao prava ekipa uspjeli da se izvučemo, da zabilježimo pobjedu od šest razlike, nama je svaki gol bio bitan. Ovaj meč nam ništa ne znači, sada u ''Morači'' moramo pokazati mnogo više. Viborg je pružio u većem dijelu meča dosta dobar otpor. Međutim, odigrali smo kako treba u najbitnijim trenucima duela.''

Portal Analitika