Zanimljivosti

Da li nam vanzemaljci godinama šalju misteriozne radio signale?

U proteklih osam godina naučnici se nalaze u čudu zbog serije različitih radio signala koji prema očitavanju instrumenata, dopiru iz svemira. Naučnici su uočili obrazac u radio signalima koji dopiru do Zemlje.
Da li nam vanzemaljci godinama šalju misteriozne radio signale?
Portal AnalitikaIzvor

Nova studija pokazuje da takozvani "brzi radio prasak" zapravo ima šablon, te da nije samo nepovezano krčanje.

- Postoji nešto veoma interesantno kod tih signala, ali još uvijek nismo mogli da zaključimo šta je tačno u pitanju. Može biti neka vrsta visoko namagnetisane zvijezde koja šalje signale, ili u krajnjem slučaju, vanzemaljaska aktivnost - kaže jedan od autora studije Mikael Hipke, naučnik na Institutu Nojkirhen.

Iako dio o vanzemaljcima zvuči manje vjerovatno od prve verzije, naučnici su saglasni u tome da se ta mogućnost ne smije u potpunosti isključiti.

- Ovi radio talasi mogu biti obraćanje neke druge vrste u kosmosu za koju ne znamo. sa druge strane, to može biti i poptuno prirodan, astofizički fenomen - izjavio je dr Set Šostak, direktor Centra za istraživanje porijekla kosmosa.

Naučnici su uočili obrazac u radio signalima koji dopiru do Zemlje, odnosno u visini njihove frekvencije.

- Sve frekvencije stižu u tačno određeno vrijeme svakog dana. Signali koji stižu usled reakcije namagnetisane zvijezde uopšte ne liče na ove, potpuno su nasumični - rekao je Hipke, i ostavio mogućnost teoretičarima zavjere da stvaraju nove pretpostavke.

 

Blic.rs

Portal Analitika