TV / Film

Džordž R.R. Martin objavio na blogu dio romana „Vjetrovi zime“

Pisac serijala „Pjesma leda i vatre“, Džordž R.R. Martin, objavio je na blogu dio šestog romana epske fantastike „Vjetrovi zime“.
Džordž R.R. Martin objavio na blogu dio romana „Vjetrovi zime“
Portal AnalitikaIzvor

Džordž R.R. Martin, pisac i filmski scenarista, autor serijala „Pjesme leda i vatre“, kojeg je HBO adaptirao u televizijsku seriju „Igra prestola“, objavio je na blogu dio šestog romana epske fantastike „Vjetrovi zime“.

Dio romana koji je objavljen predstavlja svojevrsnu uvertiru u petu sezonu serije „Game of Thrones“, čija je premijera zakazana za 12. april.

Na ovaj način Martin je potvrdio ono o čemu je već govorio, a to je da uveliko radi na pisanju šeste knjige jednog od najpopularnijih serijala epske fantastike u istoriji književnosti. Međutim, kako autor tvrdi, pisanje knjige će mu oduzeti puno vremena i ne vjeruje da će biti u stanju da se posveti pisanju scenarija za šestu sezonu serije.

- Za pisanje scenarija su mi potrebne minimum tri nedelje, a čak i duže kada nije direktna adaptacija iz romana. I zaista, koštalo bi me čak više vremena, jer nikada nisam bio dobar sa mijenjanjem medijuma. Pisanje scenarija za šestu sezonu bi me koštalo mjeseci rada na „Vjetrovima zime“, što ne mogu da priuštim – napisao je Martin na blogu.

Fanovi vjeruju da bi šesta knjiga mogla konačno da bude gotova i, iako se sa sigurnošću ne zna, nadaju se da bi je autor mogao završiti do kraja 2015. godine.

- Imam previše posla. Mnogo stvari mi je na rasporedu. Među njima i Kongov sin (Kongov sin je zapravo Martinova dosjetka koja označava „Vjetrove zime“). Mnogi ljudi se žale jer imaju „majmuna na grbači“, a ja se već godinama šalim kako je na mojoj King Kong – rekao je Martin tokom 2011. godine.

Inače, sredinom marta, Televizijska kuća HBO najavila je snimanje još najmanje dvije sezone popularne serije „Game of Thrones“, a kada bi Džordž R.R. Martin zaista nastavio sa pisanjem knjige i završio je do kraja godine, producenti (i pogotovo fanovi) bili bi, malo je reći, oduševljeni.

izvor: kliker.tv

Portal Analitika