Politika

Vlada u sjenci: Rakčević premijer, Abazoviću vanjski poslovi...

Prve aktivnosti vlada u sjenci mogla bi preduzeti već do kraja ovog mjeseca, a kako Pobjeda nezvanično saznaje, njen prvi čovjek biće predsjednik građanskog pokreta Ujedinjena reformska akcija URA Žarko Rakčević.
Vlada u sjenci: Rakčević premijer, Abazoviću vanjski poslovi...
Portal AnalitikaIzvor

Prema konačnom dogovoru u okviru URA-e, za resor fmansija biće nadležan Ljubiša Krgović, za poljoprivredu Milan Marković, nauku Šerbo Rastoder, ljudska prava Božana Jelušić, a pravni sistem Rade Bojović

Oblast zdravstva vodiče Miodrag Caro Pavličić, a socijalnu politiku Miloš Konatar. Dritan Abazović biće zadužen za oblast vanjskih poslova. URA privodi kraju konstituisanje koordinacionih odbora, a, kako je istakao izvor Pobjede nakon završetka tog posla predstoji dinamičniji rad i prve aktivnosti vlade u sjenci. U fokusu njenog rada biće ekonomsko-finansijski resor.

Ideja o formiranju vlade u sjenci saopštena je sredinom februara nakon prvog sastanka inicijativnog odbora Građanskog pokreta za Glavni grad. Koordinator tadašnjeg Građanskog pokreta, a sadašnji predsjednik URA Žarko Rakčević, najavio je da je Građanski pokret spreman za vladu u sjenci jer ima šta da ponudi građanima. 

Najavljeno je da će „paralelnu" vladu činiti stručnjaci iz različitih oblasti, a ona će funkcionisati tako što će se javno zalagati za određene politike i što će građani moći direktno da upoznaju njene predstavnike, čuju njihova mišljenja i vizije o određenim sektorima.

Portal Analitika