Politika

Pajović: Američki zvaničnici predočili šta treba mijenjati

Predsjednik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović je gostujući u emisiji Glas Amerike kazao, da je zajedno sa opozicionim kolegama, američkim sagovornicima predočio kako vidi budućnost Crne Gore, uz poruku da je zajedničkim nastupom u Vašingtonu započeta nova kultura dijaloga.
Pajović: Američki zvaničnici predočili šta treba mijenjati
Portal AnalitikaIzvor

Pajović boravi u posjeti Vašingtonu, čije glavne teme su NATO integracije i proces reformi u Crnoj Gori. Nakon niza sastanka predsjednik Pozitivne ističe da je ohrabren i optimista.

„Posle današnjih sastanaka, ja sam apsolutno ohrabren kada je u pitanju pozivnica za članstvo u NATO iz prostog razloga što poruke koje smo čuli na sastancima sa visokim zvaničnicima iz Savjeta za nacionalnu bezbjednost, Stejt departmenta ali i Pentagona apsolutno jesu u pravcu da su Sjedinjene Američke Države veliki prijatelj Crne Gore, da će nas apsolutno podržati na putu NATO integracija, a svakako da je poslata jedna vrlo jasna poruka da jedan dio te priče apsolutno zavisi od nas“, kazao je Pajović.

Američki zvaničnici su, kako kaže Pajović, jasno predočili šta treba mijenjati. Tokom razgovora, kao značajna, istaknuta je činjenica da je u Sjedinjene Države prvi put došla opoziciona crnogorska delegacija koja ima različite prioritete i stavove u pogledu pojednih pitanja.

„To je otpočinjanje nove kulture dijaloga, jedne nove političke misli u Crnoj Gori gdje i pored velike različitosti koje Pozitivna ima recimo sa SNP-om apsolutno ne smije biti prepreka boljoj komunikaciji i kvalitetnom dijalogu čak i oko procesa o kojima se ne slažemo", poručuje Pajović.

U tom pravcu Pajović je najavio intenziviranje dijaloga s političkim snagama s kojima Pozitivna dijeli slične vrijednosti.

„Prije svega mislimo na procese evropskih i NATO integracija, ali i beskompromisnu borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala. Pozitivna će u narednom periodu, kao što je to i do sada radila, nastaviti dijalog sa takvim političkim strukturama, bez opterećenja šta će iz toga izaći. Sve sa ciljem stvaranja jednog širokog fronta ljudi koji apsolutno slično, da ne kažem identično, razmišljaju o pojedinim stvarima koje su od značaja za budućnost Crne Gore i njenih građana.“

 

Portal Analitika