Tenis

Odlični Đoković u finalu Majamija!

Novak Đoković pobijedio je Džona Iznera sa 7:6 (7-3), 6:2 u polufinalu turnira iz Masters 1000 serije u Majamiju. Prvi teniser svijeta u finalu će igrati sa Endijem Marejem, koji je pobijedio Tomaša Berdiha sa 6:4, 6:4.
Odlični Đoković u finalu Majamija!
Portal AnalitikaIzvor

Đoković je odigrao izvanredan meč – fantastično je čitao servise Iznera i, što je potpuno atipično za mečeve Amerikanca, u samo tri gema srpski teniser uzeo je manje od dva poena na servise rivala. Čak je Novak i meč okončao sa jednim asom više od 208 cm visokog suparnika (10-9). 

Bila je to sedma Novakova pobjeda u devet mečeva sa Iznerom, a sada ga čeka Endi Marej, još jedan igrač kojeg je savladao na putu do trofeja u Indijan Velsu. Đoković protiv Mareja vodi sa 17:8 u pobjedama, dobio je i posljednjih šest okršaja, ali Škot kaže da sada igra bolje nego u Indijan Velsu. 

Novak će u neđelju igrati u svom 74. finalu u karijeri, a 32. na turnirima iz Masters 1000 serije. Do sada je osvojio 50 trofeja, na Masters turnirima ima 21 titulu, od toga četiri u Majamiju. Takođe, finale Đoković – Marej znači da će članovi ’velike četvorke’ od Monte Karla 2010. godine osvojiti 40 od 44 Masters turnira.

Portal Analitika