Društvo

Prijave za Diplomatski kurs do 15. aprila

Crnogorsko udruženje studenata političkih nauka (MAPSS) organizuje Diplomatski kurs od 20. do 30 aprila. Studenti se mogu prijaviti do 15. aprila u ponoć.
Prijave za Diplomatski kurs do 15. aprila
Portal AnalitikaIzvor

“Cilj nam je da studentima političkih nauka omogućimo da steknu praktično znanje i razviju svoje vještine koje će koristiti kako u toku studija, tako i nakon njih. Ono što je bio naš povod za jednu ovakvu inicijativu je to što dobijamo puno znanja na fakultetu u teoriji, ali bez mogućnosti da to primijenimo u praksi”, navodi se u saopštenju.

Za pohađanje kursa potrebno je solidno znanje engleskog jezika.

Diplomatski kurs će početi 20. aprila i trajaće do 30. aprila na Fakultetu političkih nauka.

“Planiramo da okupimo na jednom mjestu diplomate iz stranih diplomatskih misija u Crnoj Gori, službenike Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija i polaznike, kako bi se povezali kroz predavanja, radionice i simulacije. Tražimo visoko motivisane studente koji žele da dopune svoje fakultetsko obrazovanje i da razviju vještine potrebne za rad u međunarodnoj zajednici. Okupljanjem različitih profila učesnika želimo uspostaviti forum za razmjenu iskustava i umrežavanje”, saopštili sui z MAPSS-a.

Prva sedmica diplomatskog kursa sastoji se od niza predavanja koja će biti otvorenog tipa za sve zainteresovane studente. U drugoj sedmici slijedi paktični dio kursa, koji je zatvorenog tipa, gdje će prijavljeni učesnici imati priliku da kroz radionice i simulacije primijene svoje stečeno znanje.

rtcg.me

Portal Analitika