Društvo

Bogdanović, Popović i Rakčević čestitali Uskrs

Gradonačelnik Cetinja i predsjednici Liberalne partije i Građanskog pokreta URA, Aleksandar Bogdanović, Andrija Popović i Žarko Rakčević, čestitali su Uskrs građanima koji taj praznik slave 5. aprila, nadbiskupu barskom Zefu Gašiju i biskupu kotorskom, Iliji Janjiću.
Bogdanović, Popović i Rakčević čestitali Uskrs
Portal AnalitikaIzvor

“Svim građankama i građanima koji Hristovo varksrnuće slave po Gregorijanskom kalendaru, želim da u prazničnoj radosti, zdravlju, ljubavi i miru, proslave najveći hrišćanski praznik” navedi se u čestitki Bogdanovića.

Kako je kazao, kao praznik koji simbolizuje preporod, vjeru i nadu, neka i predstojeći Uskrs bude motiv da se prisjetimo ljubavi, razumijevanja i povjerenja, kao, kako je dodao, temelja na kojem počivaju multikonfesionalnost, solidarnost i sloga kao snažne vrijednosti modernog crnogorskog društva.

„Svim građanima i građankama koji slave Uskrs prema gregorijanskom kalendaru, nadbiskupu barskom Zefu Gašiju i biskupu kotorskom Iliji Janjiću srdačno čestitam veliki hrišćanski praznik“, kaže se u čestitki Popovića.

Prema njegovim riječima, poruka uskrsa podsjeća da moramo težiti da prevazilazimo međusobne različitosti i podjele, pronalazeći, kako je objasnio, u sebi najplemenitije ljudske ideale koje znače prihvatanje drugog i drugačijeg i znače toleranciju prema svim ljudima.

“Svim građanima Crne Gore, kao i vjerskim velikodostojnicima, koji obilježavaju Uskrs po Gregorijanskom kalendaru, u svoje i ime Građanskog pokreta URA želim srećan najveći hrišćanski praznik”, navodi se u čestitki Rakčevića.

U čestitki se navodi da će simbolika koju Uskrs nosi sa sobom donijeti uskrsnuće i crnogorskom društvu.

Portal Analitika