Društvo

Zakazali svi akteri obezbjeđenja na meču

Svi akteri koji su bili dužni da obezbjeđuju meč između Crne Gore i Rusije nijesu preduzeli sve neophodne aktivnosti, ocijenio je vladin Biro za koordinaciju organa koji čine obavještajno-bezbjednosni sektor.
Zakazali svi akteri obezbjeđenja na meču
Portal AnalitikaIzvor

Iz Vlade je saopšteno da je sjednicom Biroa predsjedavao potpredsjednik Vlade, Duško Marković.

“U okviru osvrta na aktuelnu bezbjednosnu sistuaciju i nedavne događaje, tema sjednice posebno je bilo postupanje nadležnih organa prilikom obezbjeđenja fudbalske utakmice između Crne Gore i Rusije od 27.03.2015. godine. U tom kontekstu, Biro se upoznao sa aktivnostima i postupanjima državnog tužilaštva i Uprave policije povodom narušavanja javnog reda i mira u vezi sa pomenutim događajem”, navodi se u saopštenju.

Biro je konstatovao da svi akteri koji su po Zakonu o sprječavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama bili u obavezi preduzimanja mjera obezbjeđenja ovog događaja, nijesu preduzeli sve neophodne aktivnosti.

“U tom smislu Biro je dao preporuku nadležnim institucijama da do kraja ispitaju sve okolnosti u cilju indentifikovanja odgovornosti u skladu sa obavezama i nadležnostima. Sjednica je takođe rezultirala donošenjem odgovarajućih zaključaka i preporuka u pogledu zajedničke saradnje, koordinacije i operativnog usklađivanja aktivnosti organa za sprovođenje zakona”, navodi se u saopštenju.

Portal Analitika