Politika

MANDIĆ: Tek treba da se vidi ko stoji iza DEMOS-a

Namjera nove opozicione partije Demos-a da umjesto Demokratskog fronta objedini opoziciju, neralna je, kazao je lider Nove srpske demokratije, Andrija Mandić, navodeći da tek treba da se vidi ko stoji iza stranke koju formira bivši lider DF-a, Miodrag Lekić.
MANDIĆ: Tek treba da se vidi ko stoji iza DEMOS-a
Portal AnalitikaIzvor

Mandić je gostujući u emisiji ''Živa istina'' kazao da u vrhu DF-a nije bilo govora o nasljedniku Lekića.

DF ostaje ključni akter na opozicionoj sceni, smatra Mandić, zbog čega i ideju o objedinjavanju opozicije pod okriljem DEMOS-a vidi kao nerealnu.

“DEMOS kao najmlađa politička stranka treba da uradi čitav niz poslova koje radi svaka novoosnovana stranka, a dok dođe do pozicije da se saopštavaju tako velike i krupne političke ideje, mi treba da vidimo ko je DEMOS i ko stoji iza njega. Do sada imamo najavu da će da se osnuje i vidjeli smo trideset ljudi”, kazao je Mandić.

One je dodao da ne vjeruje u projekat vlade u sjenci, koji je pokrenula Ujedinjena reformska akcija.

“Mislim da je važnije za opoziciju da, kada dođe do predstojećih tektonskih poremećaja u vladajućim strankama, na prikladan i podesan način pomogne da se vlast promijeni”, rekao je Mandić.

On je poručio da će NOVA predvoditi blok protiv ulaska zemlje u NATO, uprkos sugestijama sa strane.

“Postojale su sugestije sa veoma važnih adresa, odnosno njihovih predstavnika, prema NOVOJ da bi dobro bilo da korigujemo svoj stav prema NATO-u, odnosno da ne pravimo problem i pružamo otpor nečemu što je, navodno, neminovno”, rekao je Mandić. 

On kao doprinos da se to pitanje riješi bez oštrih podjela predlaže izvinjenje NATO-a.

“Kada bi uslijedilo to izvinjenje za žrtve u Murinu, stradanje u Crnoj Gori i porušene objekte, na kraju krajeva i za jedno nasilje bez odluke Savjeta bezbjednosti, a mislim da bi bili drugačiji odnosi između nas koji smo protiv i onih koji su za”, rekao je Mandić.

rtcg.me

Portal Analitika