Društvo

Đukanović čestitao jevrejski praznik Pesah

Predsjednik Vlade Milo Đukanović uputio je, povodom obilježavanja jevrejskog praznika Pesaha, čestitku predsjedniku Javrejske zajednice Crne Gore Jaši Alfandariju i svim građanima jevrejske vjeroispovjesti.
Đukanović čestitao jevrejski praznik Pesah
Portal AnalitikaIzvor
“Najveći jevrejski praznik Pesah, koji podsjeća na trenutak kada se jevrejski narod izbavio ropstva i primio deset zapovijesti koje su istorijski neodvojivi dio univerzalne svjetske baštine, simbol je slobode, nezavisnosti i poštovanja među narodima. Simbol principa koji su oduvijek imenitelji i crnogorskog postojanja” - istako je predsjednik Vlade.
 
Premijer Đukanović je naglasio da Jevrejska zajednica danas daje značajan doprinos jačanju multietničkog i međuvjerskog dijaloga u Crnoj Gori i proširenju prijateljskih odnosa Crne Gore i Izraela.
 
“Neka praznični dani hodočašća i molitve budu jevrejskim vjernicima u Crnoj Gori još jedno nadahnuće da i dalje budu predani izgradnji društvenoga mira i duhovnog i materijalnog napretka crnogorskog društva i opšteg dobra naše Crne Gore” - navedeno je u čestitki predsjednika Vlade Mila Đukanovića.
 
Portal Analitika