Društvo

Đukanović čestitao Uskrs velikodostojnicima i vjernicima katoličke vjeroispovjesti

Predsjednik Vlade Milo Đukanović uputio je, povodom Uskrsa - najvećeg hrišćanskog praznika, čestitku nadbiskupu barskom Zefu Gašiju, biskupu kotorskom Iliji Janjiću i svim pripadnicima katoličke vjeroispovjesti u Crnoj Gori.
Đukanović čestitao Uskrs velikodostojnicima i vjernicima katoličke vjeroispovjesti
Portal AnalitikaIzvor
„Uskrs je praznik koji vjekovima daje radost i nadu milionima ljudi, inspiriše ih na dobra djela i hrabri njihove plemenite težnje. Predstojeći blagi dani prilika su da se podsjetimo univerzalnih hrišćanskih vrijednosti posvećenih miru, ljubavi, razumjevanju i poštovanju među narodima i svim ljudima dobre volje. To su vrijednosti na kojima je satkana i naša Crna Gora” - naglasio je predsjednik Vlade.
 
„Multinacionalni i multikonfesionalni sklad, na idejama istinskog humanizma, solidarnosti i društvenog dijaloga, neprocijenjivo je bogatstvo crnogorskog društva, garant našeg daljeg demokratskog zrijevanja i snaženja. Propovijedanjem mira, pravde i ljubavi, Rimokatolička crkva u Crnoj Gori snažno je doprinijela i doprinosi tom civilizacijskom bogatstvu države Crne Gore. Iskreno vjerujem i da ćemo pred novim izazovima biti posvećeni ostvarenju zajedničkog dobra i boljeg života svih naših građana“ - navedeno je u čestitki predsjednika Vlade Mila Đukanovića.
 
Portal Analitika