Abiznis

Katari Diar nije odustao od Horizonata

Ministarstvo turizma i održivog razvoja nema najave da će Katari Diar odustati od investicije na Plavim horizontima, saopštili su iz tog resora.
Katari Diar nije odustao od Horizonata
Portal AnalitikaIzvor

Oni su reagovali na tvrdnje pojedinih medija da od te investicije neće biti ništa.

“Iz kompanije su nas informisali da je projekat hotela i rezidencijalnih objekata pri kraju .Do kraja mjeseca očekujemo da apliciraju za građevinsku dozvolu”saopšteno je iz Ministarstva Radiju Anteni M.

A da će projekat izgradnje Akva parka u Ulcinju biti realizovan i da je posrijedi samo kašnjenje, uvjeren je predsjednik te opštine Fatmir Đeka.  

„Malo će kasniti, ali uvjeren sam da će da počne prije sezone, to kažem jer kao opština imamo komunikaciju sa investitorom. Dakle, očekujem da će radovi početi prije ljeta, ali pošto su dva mjeseca do juna, kada dolazi veliki broj gostiju dolazi, tada će biti nemoguće da se nastavi sa radom“, rekao je Đeka.

Problem su nerazjašnjeni vlasnički odnosi između opštine i porodice Rudović, koja tvrdi da je vlasnik zemljišta koje je dato u zakup kompaniji Polin. 

„Postoji varijanta da nađemo mirno rješenje da oni ne blokiraju više rad investitora, narednih dana ćemo imati tačne informacije. Kada je posrijedi investitor on ima rok dvije godine da završi investiciju, od potpisivanja je prošlo nekoliko mjeseci i imamo dovoljno vremena. Uvjeren sam da ćemo nastaviti realizaciju ovog projekta, koji je značajan i za opštinu i za državu“, tvrdi Đeka.

Normalno je da investitor koji želi da uloži preko sedam miliona eura traži potpuno rasčišćene imovinsko pravne odnose, kaže predsjednik opštine Ulcinj. 

rtcg.me

Portal Analitika