Društvo

Ministarka Zorica Kovačević sa Delegacijom Evropske unije

Ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević sastala se danas sa delegacijom EU koju su činili ambasador Mitja Drobnič sa saradnicima.
 Ministarka Zorica Kovačević sa Delegacijom Evropske unije
Portal AnalitikaIzvor

Ambasador Drobnič je istakao da je dosadašnja saradnja sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja bila uspješna i da je ovo Ministarstvo uradilo dosta kada su u pitanju reforma sistema socijalne i dječije zaštite, realizacija projekta kamp Konik, implementacija Regionalnog stambenog projekta, kao i da je potrebno usredsrediti se na uvođenje decentralizovanog načina upravljanja u  organima javne uprave.

Ministarka Kovačević je iskazala spremnost za nastavak saradnje i istakla da će sve aktivnosti Ministarstva i dalje biti transparentne i da će se sprovoditi u saradnji sa drugim relevantnim organima  i nevladinim sektorom, navodeći da će ekspertska pomoć EU biti od velikog značaja za realizaciju budućih projekata i implementaciju zakonodavstva.  

Ulazak u Evropsku uniju značiće da je država dostigla standarde i da ima sopstvene kapacitete da prepozna i da se izbori sa eventualnim problemima, kazao je Drobnič, vjerujući da je Crna Gora na pravom putu. 

Portal Analitika