Društvo

Šćekić: Želimo partnerske odnose sa SSCG

Opština Berane je opredijeljena za uspostavljanje partnerskih odnosa sa Savezom sindikata Crne Gore, kazao je predsjednik Dragoslav Šćekić navodeći da je prioritetno uspostavljanje povjerenja u sindikalne organizacije.
Šćekić: Želimo partnerske odnose sa SSCG
Portal AnalitikaIzvor

Šćekić se u Beranama održao sastao sa Generalnim sekretarom SSCG Markom Nikčevićem i predsjednikom Skupštine Brankom Vujisićem.

Nikčević je upoznao rukovodstvo Opštine da je SSCG primljen u Evropsku konfederaciju sindikata i da je reformski proces sindikata u toku, kao i da sindikat treba da bude aktivni učesnik u donošenju društveno-ekonomskih odluka.

“Takođe, iskazao je spremnost za partnerstvo sa lokalnom samopuravom u oblastima koje su od obostranog značaja i koristi jer su i poslodavci i sindikat na istom zadatku u funkciji ekonomskog razvoja, uključujući zajednički rad na projektima, naročito u oblasti poljoprivrede”, navodi se u saopštenju.

Inicijativa za sastanak rukovodstva SSCG i Opštine je uspostavljanje odnosa saradnje i partnerstva Sindikata i lokalne samouprave, jer su ciljevi ovih subjekata u društveno-ekonomskom napretku identični.

Dogovoreni su dalji koraci i saradnja u narednom periodu, kao i saradnja Odbora mladih SSCG i Savjeta mladih Opštine Berane.

rtcg.me

Portal Analitika