Društvo

ĐUKANOVIĆ SA STUDENTIMA: Znanje najvrjedniji resurs razvoja

Reforma obrazovanja i podizanje kvaliteta studiranja neki su od prioriteta u radu Vlade, s obzirom da je znanje najvrjedniji resurs ukupnog društvenog razvoja, kazao je premijer Milo Đukanović na sastanku sa crnogorskim studentima.
ĐUKANOVIĆ SA STUDENTIMA: Znanje najvrjedniji resurs razvoja
Portal AnalitikaIzvor

Đukanović je, kako je saopšteno iz Vlade, povodom 4. aprila - Dana studenata, priredio tradicionalni prijem za studentske predstavnike tri univerziteta u Crnoj Gori i Fakulteta za državne i evropske studije.

Sastanak je, kako se navodi, bio prilika za sumiranje rezultata zajedničkih aktivnosti Vlade i studenata na unapređenju studentskog standarda i kvaliteta studiranja u Crnoj Gori.

“Čestitajući studentima praznik, premijer Đukanović je istakao da je reforma obrazovanja i podizanje kvaliteta studiranja jedan od prioriteta u radu Vlade, s obzirom da je znanje najvredniji resurs ukupnog društvenog razvoja”, navodi se u saopštenju.

Predstavnici tri univerziteta i FDES-a, kako se dodaje, upoznali su predsjednika Vlade sa nizom aktivnosti koje sprovode na planu unapređenja studentskog života, naglasivši potrebu intenziviranja aktivnosti i na infrastrukturnom razvoju.

“Zajednički je ocijenjeno da je, u cilju promocije preduzetništva i sticanja praktičnih znanja, neophodno dalje usklađivanje potreba tržišta rada sa upisnom politikom i studijskim programima, kao i bliska saradnja studentskih organizacija privatnih i državnog univerziteta na tom planu”.

Iz Vlade su kazali da su studenti takođe iskazali interesovanje i spremnost da se aktivnije uključe u proces integracija Crne Gore, kako bi, kroz dijalog i kontinuirano učešće u različitim aktivnostima, dali doprinos boljem razumijevanju procesa pristupanja Crne Gore u EU i NATO.

“U razgovoru je naglašena potreba formiranja instucionalnog mehanizma za afirmaciju i podsticaj nadarenih studenata, uz dogovor da se na tom planu intenzivnije komunicira sa Ministarstvom prosvjete u cilju pronalaženja adekvatnog modela”, navodi se u saopštenju.

Univerzitet Crne Gore su na sastanku predstavljali Miloš Pavićević, Miloš Vujošević,Nikola Bošković i Mladen Antonijević, UDG Enes Banda i Andrija Bošković, Univerzitet Mediteran Ivana Maraš i Srđan Vidaković, a Fakultet za državne i evropske studije Jovana Bojić.

Sastanku je prisustvovao i ministar prosvjete Predrag Bošković.

Portal Analitika