Ostalo

Vušurović upriličio prijem za Raković i Šakotića

Ove nedjelje u Upravi za mlade i sport upriličen je prijem za osvajače medalja na kontinentalnim šampionatima.
Vušurović upriličio prijem za Raković i Šakotića
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Marina Raković karate reprezentativka i Dragan Šakotić, predsjednik Karate saveza Crne Gore bili su gosti vršioca dužnosti direktora Uprave za mlade i sport, Igora Vušurovića povodom nedavnog uspjeha crnogorskog karatea. 

Marina Raković je svojoj riznici medalja dodala bronzano odličje sa nedavno završenog Evropskog prvenstva u Turskoj, čime je i izborila učešće na Evropskim igrama u Azerbejdžanu od 12-28 juna, tekuće godine. Rakovićevoj je ovo treća bronzana medalja u nizu sa kontinentalnih prvenstava, čime je potvrdila svoje mjesto u vrhu evropskog karatea.

Prijem je organizovan i za naše mlade ju-jitsu takmičare Kaljević Marija, Popović Aleksandra i Pešić Filip, bronzane sa Svjetskog prvenstva za kadete i juniore održanom u Grčkoj. Pored pomenutih, prijemu su prisustvovali rukovodioci Ju-jitsu saveza Crne Gore, predsjednik Ranko Vukotić, Generalni sekretar Dragan Kračković i selektor Miloš Ašanin.  U lijepom druženju, sumirani su utisci iz Grčke prijestonice naših mladih sportista i popričali o njihovim budućim aktivnostima.

Uprava za mlade i sport će nastaviti sa dugoročnim i planiranim ulaganjima u sportiste dok još nastupaju u mlađim kategorijama, što je i preduslov za odličja u seniorskoj konkurenciji. Medalja Rakovićeve upravo to i pokazuje. Ostvareni rezultati u karateu i ju-jitsu predstavljaju imperativ i još jedan pokazatelj snage i uspjeha borilačkih sportova u Crnoj Gori.

Portal Analitika