Društvo

Raspisan konkurs za sufinansiranje naučne i tehnološke saradnje između Crne Gore i BiH

Na osnovu Sporazuma između Vlade Crne Gore i Savjeta ministara Bosne i Hercegovine o naučnoj i tehnološkoj saradnji, Ministarstvo nauke Crne Gore objavljuje Konkurs za sufinansiranje naučne i tehnološke saradnje između Crne Gore i Bosne i Hercegovine u 2016. i 2017. godini.
Raspisan konkurs za sufinansiranje naučne i tehnološke saradnje između Crne Gore i BiH
Portal AnalitikaIzvor

Predmet ovog konkursa je sufinansiranje (do 14 dana) međusobnih posjeta (troškovi putovanja i boravka) istraživača iz Crne Gore i istraživača iz Bosne i Hercegovine koji će izvoditi zajedničke istraživačke projekte u 2016. i 2017. godini, saopšteno je iz Ministarstva nauke.

Ovo je treći put za redom kako se otvara mogućnost našim naučnicima i naučno-istraživačkim timovima da sa kolegama iz Bosne i Hercegovine rade na zajedničkim projektima, razvijaju mobilnost, razmjenjuju stečena znanja i iskustva, i kao rezultat zajedničkog rada učestvuju u evropskim programima za nauku i istraživanje.

Na osnovu predmetnog sporazuma, do sada je realizovano 15 zajedničkih naučnoistraživačkih projekata crnogorskih i bosanskohercegovačkih istraživačkih timova, za period 01. april 2012/ 31. mart 2014. godine, a u toku je realizacija 13 zajedničkih naučnoistraživačkih projekata.

Na konkurs se mogu prijaviti nosioci naučnog istraživanja (naučni instituti i fakulteti) čije nacionalne naučnoistraživačke projekte već finansira Ministarstvo nauke Crne Gore.

Projekat mora ispunjavati uslove u skladu sa Zakonom o naučnoistraživačkoj djelatnosti kao i utvrđene kriterijume Ministarstva nauke Crne Gore.

Vrijeme izvođenja zajedničkih istraživačkih projekata je 2 godine, a predviđeni rok za početak je 01. januar 2016. godine.

Prijave sa kompletnom dokumentacijom dostavljaju se Ministarstvu nauke do 15. juna 2015. godine, do 16h.

Portal Analitika