Društvo

Cetinje: Metroparking donirao Studiju sistema naplate i kontrole parkiranja

Kompanija Metroparking iz Beograda donirala je danas Prijestonici Cetinje Studiju sistema naplate i kontrole parkiranja sa zoniranjem u vrijednosti od 10.000 eura.
Cetinje: Metroparking donirao Studiju sistema naplate i kontrole parkiranja
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Donaciju je gradonačelniku Prijestonice Cetinje Aleksandru Bogdanoviću uručio direktor kompanije Stevan Ranković.

Kako je naglašeno, studija ima tri poglavlja, i to istraživački dio, organizovanje upravljanja parking prostorima u gradu i grafički prikaz cjelokupnog parking prostora.

"Studijom su, između ostalog, obrađeni postojeći kapaciteti za parkiranje, karakteristike parkiranja, kapacitet mirujućeg saobraćaja u legalnom i ilegalnom parkiranju, vremenska i prostorna iskorišćenost parking prostora, kao i odnos ponude i potražnje za parking prostorom. U drugom dijelu studije obrađena su pitanja mogućeg povećanja parking prostora na uličnim frontovima kroz izmjenu rećima saobraćaja, moguće gradnje parking prostora na posebnim površinama, povećanja obima parkiranja kroz uvođenje zonskog sistema sa ili bez ograničenja vremena za parkiranje, sistem tarifne politike za naplatu parkiranja, standarda za parkiranje, sistematizacije operativne službe, raspodjele parking prostora po sektorima za operativni rad kontrolne službe i druga", saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika.

Portal Analitika