Ostalo

Vlada podržala COK za organizaciju Igara malih država Evrope

Vlada je podržala inicijativu Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) da Crna Gora bude organizator Igara malih država Evrope 2019. godine. Vlada je na sjednici u četvrtak usvojila Informaciju o mogućnosti prihvatanja inicijative da COK bude organizator Igara malih država Evrope 2019. godine.
Vlada podržala COK za organizaciju Igara malih država Evrope
Portal AnalitikaIzvor

"Ovlašćuje se vršilac dužnosti direktora Uprave za mlade i sport, Igor Vušurović, da bude predstavnik Vlade u Incijativnom odboru za pripremu kandidature za organizaciju Igara malih država Evrope 2019. godine", navodi se u zaključku sa sjednice Vlade.

COK je dostavio Vladi inicijativu da bude organizator Igara malih država Evrope, kao i elaborat o drštveno-frinansijskoj opravdanosti organizacije tog takmičenja.

Igre malih država Evrope organizuju se u okviru Evropskog olimpijskog pokreta od 1985. godine i predstavljlju multi sportska takmičenja u kojima učestuju sportisti evropskih država koje imaju manje od milion stanovnika.

Na igrama može učestvovati zemlja članica Evropskog olimpijskog komiteta, a COK je primljen u članstvo Međunarodnog olimpijskog komiteta 7. jula 2007. godine u Lozani.

Takmičenje se održava svake dvije godine i okuplja oko 2000 sportista iz Andore, Kipra, Islanda, Monaka, San Marina, Malta, Lihenštajna, Luksanbura i Crne Gore.

Uprava za mlade i sport podržava inicijativu, jer bi mogućnost organizuje tog sportskog takmičenja bio veliki sportski događaj za Crnu Goru, imajući u vidu i činjenicu da je to takmičenje izuzetno cijenjeno u svjetskim olimpijskim okvirima. (Mina)

Portal Analitika