Fudbal

SAF: Ronaldo i Mesi nedodirljivi

Jedan od najbolji trenera svih vremena, ser Aleks Ferguson smatra da su Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo i dalje 'nedodirljivi' i iznad svih u fudbalskom svijetu.
SAF: Ronaldo i Mesi nedodirljivi
Portal AnalitikaIzvor

Legendarni menadžer Mančester Junajteda praktično je 'napravio' Kristijana Ronalda, doveo ga je kao tinejedžera i lisabonsog Sportinga, da bi šest godina kasnije Portugalac imao osvojene sve moguće trofeje i zvanje najboljeg fudbalera planete.

S druge strane, ser se u nekoliko navrata susreo sa Barselonom predvođenom magičnim Argentincem – uključujući i dva finala Lige šampiona, u kojima je oba puta ekipa iz Katalonije izašla kao pobjednik. 

"Uvijek pričate o igračima njihovih kvaliteta uvijek gledate Bajern Minhen, Barselonu, Real Madrid i Mančester Junajted. Ali, iskreno, ne vidim trenutno takvog pojedinca, niko ne odskače. Onaj dječak Nejmar dobija dosta prostora i publiciteta, poput tipa igrač o kojima pričamo", jasan je Ferguson u intervjuu za 'SiriusXMFC', "Ali, ostaje da vidimo još dosta toga od njega. da se dokaže, da pokaže da može da ispuni to za šta ga predstavljaju. Većina ljudi s kojima pričam ima izuzetno visoko mišljenje o Nejmaru. Kada sam doveo Andresona u Junajted priča je bila ista. Tako da se nadam da će on biti sljedeći – sljedeći koji će pokazati tip talenta koji imaju Mesi i Ronaldo".

Škot je zatim podržao trenera Real Madrida Karla Ančelotija, koji se suočava sa prvim većim problemima u sezoni, poslije lošeg starta 2015. godine i gubitka prvog mjesta u Primeri. 

"Karlo je vrhunski menadžer. Gledao sam revanš meč protiv Šalkea u Madridu i on je bio fantastičan. Prišao nam je poslije meča, znajuči da je Daren (Aleksov sin) ostao bez posla u Piterboru i rekao - "Zašto Daren ne dođe i ne provede nekoliko dana sa mnom na treninzima u Madridu? Mislim da će mu značiti'. On je izuzetna ličnost, ne postoji način na koji mogu dovoljno da ga ishvalim. Karlo je vrhunska klasa – fantastičan čovjek i sjajan trener. Jedan je od najboljih trenera kog sam imao za rivala i jedan od mojih najvećih protivnika, tako da ne bi brinuo za njegovu budućnost, to je sigurno", zaključio je Ferguson. 

Portal Analitika