Fudbal

Američki san Luke Petričevića

Nemanja Vuković je prošle sezone sa svojim Sakramentom osvojio titulu USL lige (američka Druga liga), od ove sezone Crna Gora će imati još jednog predstavnika "preko bare" američki san počeo je da živi Luka Petričević!
Američki san Luke Petričevića
Portal AnalitikaIzvor

Dijete Budućnosti, nekadašnji fudbaler OFK Beograda, PAOK-a, Agrotikosa, Jagodine i Mogrena potpisao je ugovor na godinu (plus godinu) sa klubom po imenu Orandž Kaunti Bluz (Orange County Blues).

"Prve impresije su odlične, klub je dobro organizovan, mislim da sam napravio pravi potez kada sam se odlučio da odem u Ameriku" govori za Dnevne novine Petričević iz suncem okupanog Irvajna, grada na svega 60-ak kilometara od Los Anđelesa.

"Plavi tim" koji je 1998. osnovan baš u gradu Holivuda pod imenom Los Anđeles Bluz, a čiji je gazda Iranac Ali Mansuri (nekada fudbaler iranskog Estegala), na otvaranju sezone poražen je pred svojim navijačima od Arizone 1:2.

"Liga je izuzetno zanimljiva, na ozbiljnom nivou.... Igra se po američkom sistemu dvije konferencije (Istok i Zapad) sa po 16 timova, po četiri najbolje plasirali ne na kraju igraju plej-of za titulu. Klubovi su u direktnoj saradnji sa klubovima iz MLS-a, mnogi od njih oformili su svoje B timove baš u USL-u (Sijetl, Vankuver, Portland, LA Galaksi, Toronto, Njujork Red Buls), sve se prati i to je velika prilika za dokazivanje".

Zahvalni dvadesetdvogodišnji vezista koji je sa uspjehom nastupao za kadetsku i omladinsku reprezentaciju Crne Gore, a u Americi zadužio desetku "plavih" vjeruje da ga partije u novom klubu mogu lansirati u najjače američko takmičenje.

"Iz razgovora sa trenerom, Švajcarcem Oliverom Visom (nekada selektor omladinaca Švajcarske p. a.), zaključio sam da ću imati prostora da se dokažem, pa se nadam da će OC Blues za mene biti odskočna daska za transfer u neku MLS ekipu", završava Petričević. 

Portal Analitika