Društvo

Đukanović čestitao Dan opštine Ulcinj

Predsjednik Vlade Milo Đukanović uputio je, povodom 04. aprila - Dana opštine Ulcinj, čestitku predsjedniku Opštine Fatmiru Đeki (Fatmir Gjeka), predsjedniku Skupštine opštine Fuadu Hadžibetiju (Fuad Haxhibeti), odbornicima i drugim učesnicima svečane sjednice i svim građanima Ulcinja.
Đukanović čestitao Dan opštine Ulcinj
Portal AnalitikaIzvor

„Ulcinj, sa svojim ljudima, prirodnim ljepotama i razvojnim šansama, važan je i prepoznatljiv dio državnog bića Crne Gore, pravi primjer međuetničkog sklada i nezaobilazna adresa u jačanju dobrosusjedske i regionalne saradnje. Turistički, poljoprivredni i ukupni potencijali Ulcinja predstavljaju značajan dio privrednih resursa naše zemlje, i snažna su pretpostavka njenog prosperitetnog razvoja“ - istakao je u čestitki predsjednik Vlade.

Premijer Đukanović je izrazio uvjerenje da građani Ulcinja i rukovodstvo lokalne uprave cijene napore Vlade na stvaranju povoljnijeg poslovnog ambijenta, kako bi ekonomiju učinili konkurentnijom u regionalnim i međunarodnim biznis krugovima, i da u takvoj njenoj politici prepoznaju interes, mjesto i ulogu svoje Opštine.

„Siguran put koji vodi skorom pozivu u NATO, napredak u pregovorima sa EU, napori koje ulažemo u cilju realizacije krupnih infrastrukturnih projekata u oblasti transporta, energetike i turizma, uz dalju posvećenost ravnomjernijem regionalnom razvoju i finansijsko-ekonomskoj konsolidaciji, zaloga su blisko bolje budućnosti za Crnu Goru i za sve njene građane“ - navedeno je u čestitki predsjednika Vlade Mila Đukanovića.

 
Portal Analitika