Crna hronika

Likvidacija Bećirovića pripremana još 2008.godine

Nekoliko svjedoka saslušano je juče i prekjuče u Tužilaštvu u okviru istrage ubistva biznismena Dragana Bećirovića 10. aprila 2011. godine za čiju likvidaciju se tereti Danilovgrađanin Marko Šaranović. Zastupnica porodice Bećirović, advokatica Gordana Danilović kazala je za Pobjedu da je saslušana kolašinska grupa. Prema njenim riječima, svjedok čije ime nije htjela da navede zbog dalje istrage iznio je saznanja iz kojih se vidi kako je još 2008. godine pripremana likvidacija Dragana Bećirovića u Kolašinu. - U daljem toku saslušanja već počinju da se naziru motivi brutalnog ubistva Dragana Bećirovića – kazala je advokatica Danilović
Likvidacija Bećirovića pripremana još 2008.godine
Portal AnalitikaIzvor

Podsjećamo da je Dragan Bećirović brutalno pretučen 2. januara 2008. godine kada se sa prijateljima u svom džipu vraćaosa skijališta Jezerine kod Kolašina.U blizini restorana „Savardak“ njegovo vozilo sa strane udario je džip „grand čiroki“ iz koga suistrčali naoružani napadači. Bećirovićeve saputnike su rastjerali, prijeteći im pištoljima, a Dragana su izvukli iz džipa, udarali ga pesnicama i nogama, dok je onesviješćen ležao na zemlji. Bećirović je ujutro prebačen u bolnicu, gdje su konstatovane teške tjelesne povrede, p o l o m l j e n a rebra , slomljena jagodična kost, viševećih hematoma na glavi. Napadači ni nakon sedam godina nijesu otkriveni. Tada se spekulisalo da iza napada na Bećirovića stoje neki Kolašinci koji su vlasnici ugostiteljskih objekata u tom gradu i koji su ranije imali neraščišćenih računa sa njim.

Nakon tri godine od brutalnog prebijanja, Dragan Bećirović je ubijen u Budvi 10. aprila 2011. godine. Nakon četiri godine opsežne istrage, policija je uhapsila Danilovgrađanina Marka Šaranovića zbog sumnje da je ispalio smrtonosne hice. Lisice su stavljene i Milanu Bulatoviću, kojeg terete da je znao za planiranje napada, ali ga nije prijavio policiji. On je nakon saslušanja pušten da se brani sa slobode. Šaranoviću se na teret stavlja da je na podmukao način ubio Bećirovića. (Pobjeda)

Portal Analitika