Tenis

Majami: Sereni drama i finale!

Prva teniserka svijeta Serena Vilijams plasirala se u novo finale Majamija pobjedom nad Rumunkom Simonom Halep u tri seta. Serena je slavila rezultatom 6:3, 2:6, 7:5 poslije više od dva sata igre i imaće priliku da se bori za osmu titulu u Majamiju.
Majami: Sereni drama i finale!
Portal AnalitikaIzvor

Protivnica u borbi za trofej biće joj Španjolka Karla Suares Navaro koja je u dva seta eliminisala Andreu Petković iz Njemačke.

Amerikanka se plasirala u jubilarno deseto finale na Floridi, a protiv Španjolke će se boriti za osmi trofej. Ovo je takođe bila 20. uzastopna pobjeda Serene Vilijams, pošto je posljednji poraz pretrpjela u oktobru, baš od današnje protivnice u prvom krugu završnog turnira u Singapuru. 

Nastavila je i fenomenalnu seriju u Majamiju ostvarivši 17. vezani trijumf, u kojem je posljednji put izgubila 2012. od Karoline Voznijacki u četvrtfinalu. Serena Vilijams je do sada osvojila 19 Gren slem titula, a pobjedom u četvrtfinalu se priključila malom klubu od sedam teniserki koje su imale 700 pobjeda. 

Ona će biti ogromna favoritkinja protiv Suares Navaro u finalu – ne samo zbog renkinga, već i zbog međusobnog skora. Njih dvije su odigrale četiri meča do sada, Serena je sva četiri dobila izgubivši samo 10 gemova. WTA turnir u Majamiju igra se za nagradni fond od 5.381.235 dolara.

Portal Analitika