Zanimljivosti

Mars u Biku: Dani sticanja i uživanja

Posebno povoljno vrijeme za ostvarenje ciljeva označava trigon Marsa i Plutona u Jarcu...
Mars u Biku: Dani sticanja i uživanja
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Mars je od 31. marta do 12. maja 2015. godine u Biku - u zemljanom, pasivnom, ženskom znaku u kojem je Venerin uticaj sada jak. Venera je tu kao u svom domu, svoja na svome, tako da ublažavajuće djeluje na tranzitni Mars u Biku.

Ona tako ublažava njegovu energiju da neće isporavati žestinu, već ispoljavati stabilnu i sporiju energiju a pritom i podleći čulnim i ljubavnim zadovoljstvima.

Sada muška energija asocira na sliku mladića na konju, koji ne juriša kao kada je Mars bio u u Ovnu. Sada je spuštena, praktično usmjerena i tu pouzdano, ali polako, sigurno i strprljivo ide ka cilju. Često će tu biti i zastoja i odmora, ali prije svega radi zadovoljstva. Ova energija usmjerena je ka praktičnom djelovanju i donosi plodove svima osim onima kod kojih natal upućuje na rizik od lijenosti i pasivnosti.

Najveći dio energije biće usmjeren ka vidljivom, materijalnom, poslu, zaradi. Mars u Biku je u padu, ali energija može da bude zbog uticaja Venere koja je isto tu, ipak korisno usmjerena. Ovo vrijeme je doba godine kada u prirodi ne samo da sve cvjeta, nego ima i prvih plodova, hrane. Energija je sada usmjerena više na praktični rad, bilo da je direktno vezana za zemlju ili da se odnosi na poslove koji su od praktičnog značaja, usmjerenih na egzistenciju i preživljavanje. Bik je i sektor finansija, pa će sada biti ulaganja više energije, volje i rada ka zaradi, sticanju.

Vrijeme je kada će se težnje ostvarivati sa strpljenjem i upornošću, ne previše brzo. Međutim, sada je i vrijeme da uživa u stečenom, pa ka cilju ne treba žuriti. Ciljevi mogu biti vezani i za ljubav i zadovoljstva, jer su i ti aspekti pod uticajem Venere. Žene i muškarci biće vrlo bliski sve dok su Venera i Mars u istom znaku.

Venera u Biku djeluje na čula i emocije, jača osjećaj za lijepo i želju za ljubavlju, pa će djelovati i privući Mars da i on bude raspoložen za ljubav i čulna zadovoljstva. Udruženo dejstvo donosi i uživanje u punoći i slasti života, koje donosi i radost i mir. Prisustvo Marsa i Venere u Biku podsticaće energiju, djelovanje ka sticanju, ali radi uživanja pa su težnje, zapravo, slične i zbližavaju ih.

U ovom periodu snažno će se težiti hedonističkom životu, pa se može dogoditi da domove punimo novim predmetima, a frižidere hranom i pićem. Apetiti će se uvećati, pa se može i pretjerivati u hrani. Posebno će biti sklonosti ka pretjerivanju u hrani i trošenju novca, što može donijeti i neku vrstu štete u danima 15, 16. i 17. aprila.

U ovom periodu vlada težnja da se uživa, prije svega u ljubavi i čulnim zadovoljstvima. Privlačiće nas meka, topla i mirišljava postelja, jer u Biku sve teži ugodnosti, ali i ljepoti, kao i ležerno stečenom bogatstvu. Uživaće se i u bujnosti, izdašnosti i ljepoti prirode, njenom izgledu. Uživaće se i ukusima plodova prirode kojih će biti u izobilju, uživaće se u svim čulima, a posebno ukusu. Posebno povoljni dani za ostvarenje nekih ciljeva za koje je potrebna velika snaga i izdržljivost biće oni kada je Mars u trigonu sa Plutonom u Jarcu, a to je od 19. do 22. aprila.

Izvor: lovesensa.rs; foto: astro-portal.hr

Portal Analitika