Društvo

USSCG: Postići konsenzus u vezi sa izmjenama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti

Povodom rasprave koja se ovih dana vodi u Skupštini Crne Gore u vezi sa izmjenama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, iz Unije slobodnih sindikata Crne Gore uputili su apel svim poslanicima da postignu konsenzus prilikom donošenja zakona.
USSCG: Postići konsenzus u vezi sa izmjenama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

“Ovih dana se u Skupštini Crne Gore razmatra izmjene Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, čijim bi se usvajanjem napravio značajni iskorak prema jednom od osnovnih ustavnih postulata, a to je izgradnja Crne Gore kao države socijalne pravde. Tim zakonom uvodi se naknada za žene koje rode troje ili više djece i roditelje koji su njegovatelji djece sa invaliditetom“, stoji u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Iz USSCG daju punu podršku predloženom zakonu, tim prije što su značaj rješavanja ovog pitanja prepoznali i delegati II Kongresa USSCG, održanog u oktobru 2012. godine.

„Posebno nas raduje što će, kako sada stvari stoje, zakon biti podržan od većine poslanika u Skupštini Crne Gore. USSCG smatra da se radi o jednom od onih zakona, obzirom na njegov značaj za sve građane i građanke Crne Gore, koji zaslužuje i koji bi morao biti jednoglasno usvojen u Skupštini. Zato USSCG još jednom upućuje apel svim poslanicima da postignu konsenzus prilikom donošenja ovog zakona“, zaključak je saopštenja.

 

Portal Analitika