Abiznis

Uvodi se javni prevoz na moru?

Kotorski parlament jednoglasno je usvojio Zaključak kojim je podržana inicijativa odbornika Pozitivne Crne Gore Ranka Prorokovića i odbornice Dragice Perović (DSS) o uvođenju javnog prevoza na moru u zalivu. Time se obavezuje Sekretarijat za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaj opštine Kotor da u koordinaciji sa nadležnim Ministarstvom pripremi Nacrt Odluke o uvođenju javnog prevoza na moru u kotorskom zalivu i isti stavi u skupštinsku proceduru.
Uvodi se javni prevoz na moru?
Portal AnalitikaIzvor

"Tom inicijativom rasteretio bi se u velikoj mjeri drumski saobraćaj i kolaps koji je evidentan u ljetnjoj turističkoj sezoni, kao i podstakao razvoj ekološkog saobraćaja", saopšteno je iz Opštinskog odbora Pozitivne Crne Gore Kotor.

Takođe, u saopštenju se ističe da će se tim predlogom značajno skratiti vrijeme koje je građanima iz Stoliva, Muoa i Prčanja potrebno da pređu od posla do kuće i turistima za obilazak Starog grada.

"Očekujemo da će nadležni Sekretarijat i Ministarstvo saobraćaja i pomorstva u što kraćem roku pronaći najbolje rješenje, kako bi se u skupštini grada donijela konačna odluka o uvođenju javnog prevoza na moru koji je tradicionalan u zalivu i za koji postoji potpuna infrastruktura", dodaje se u saopštenju. (Portal RTCG)

Portal Analitika