Društvo

Od danas do 5. aprila regionalni pedijatrijski skup u Bečićima

Kompanija PharmaSwiss - Valeant organizuje regionalni pedijatrijski skup pod nazivom "Pharma Swiss u pedijatriji - Biramo zdravlje".
Od danas do 5. aprila regionalni pedijatrijski skup u Bečićima
gordana borović
gordana borovićAutor
Portal AnalitikaIzvor

Skup će se održati u Bečićima, u hotelu Iberostar, od sjutra 3. aprila do 5.aprila. Na njemu će učestvovati 180 pedijatara iz Srbije, Crne Gore i Bosne i hercegovine. Na ovom skupu će biti obrađene sve aktuelne teme iz pedijatrije i problemi sa kojima se susreću pedijatri u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Sjutrašnji dan biće posvećen sve učestalijem problemu akutnih gastroenteritisa u dječijem dobu. Skup će otvoriti doajen pedijatrijske gastroenterologije, prof. dr Nedeljko Radlović iz Univerzitetske dječije klinike u Tiršovoj u Beogradu.

Drugi dan skupa, biće posvećen svim aspektima pravilne ishrane odojčeta i malog djeteta. Uvod u priču počeće prim. dr Marija Mladenović, neonatolog i neposredni saradnik prof. Radlovića. Doktorka Mladenović će iznijeti posljednje smjernice za pravilnu ishranu odojčeta i ukazati na probleme sa kojim se pedijatri susrijeću i kako ih mogu riješiti.

Nakon toga, prim. dr Tatjana Nikolić, neonatolog iz Klinike za ginekologiju i akuserstvo KCS, koja svakodnevno radi na zbrinjavanju najmanjih pacijenata, će održati predavanje o pravilnoj ishrani prijevremeno rođenih beba.

U drugom bloku predavanja, poseban segment biće posvećen prevenciji. Ovaj blok će započeti dr Goran Vukomanović, pedijatar-kardiolog iz UDK Tiršova sa temom "Uloga ishrane u prevenciji kardio-vaskularnih oboljenja kod djece" a nakon toga će dr Biljana Alimpić, pedijatar-nutricionista iz Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta "dr Vukan Čupić" predstaviti značaj nutritivne prevencije kod djece sa atopijom.

Na kraju će Jelena Cvetković iz  Valeant - PharmaSwiss  predstaviti kompletan Humanin portfolio (sa posebnim osvrtom na mliječne formule koje sada imaju poboljšan sastav, sa novim dizajnom i u novim pakovanjima) i istaćši sve karakteristike Humana brenda:

Humana - jedan od vodećih svjetskih proizvođaca hrane za odojčad i malu djecu, čije se formule već 65 godina proizvode isključivo u Njemačkoj. Specifičnost Humane jeste što je proizvodnja centralizovana - odvija se u jednoj fabrici u mjestu Herford od poznatih i provjerenih sirovina iz tog regiona. Humana je posebno ponosna na svojih 29 farmi iz regiona sa kojih dobija svježu polaznu sirovinu, kravlje mlijeko bez GMO. Svježe prikupljeno mlijeko se odmah ubacuje u proces proizvodnje mlječnih formula a u toku tog procesa se obavi preko 600 kontrola kvaliteta.

Humana mlječne formule su dizajnirane po posljednjim naučnim dostignućima i u skladu sa prirodom.

Svi proizvodi iz jedne fabrike se distribuiraju u 50 zemalja svijeta čime se garantuje da nasa djeca od Humane dobijaju hranu potpuno istog kvaliteta kao i sva druga djeca u bilo kojoj drugoj zemlji.

 

(tekst je promotivnog karaktera)

 

 

Portal Analitika