Zabava

Rambo Amadeus kupio jedrilicu od Voja Stanića

Muzičar iz Herceg Novog, sa stalnom adresom u Beogradu, Antonije Pušić, koji je poznat kao strastveni jedriličar, potvrdio je da je nedavno postao vlasnik jedrilice čuvenog slikara Voja Stanića.
Rambo Amadeus kupio jedrilicu od Voja Stanića
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- Moj brat i ja smo veliki poklonici Voja Stanića, godinama smo ga gledali kako jedri na svoj specifičan način u toj specifičnoj jedrilici. Pošto je u godinama i više ne jedri, pružila se prilika i vrlo nam je drago da smo sada preuzeli brigu o njoj. Inače, "Jugo" je mala drvena jedrilica francuske konstrukcije, tipa Muscadet. To za nas nije obična jedrilica, to je kulturno dobro, ploveći muzej našeg živog genija-  ispričao je Rambo.

Rekao je takođe da plovilo trenutno nije u najboljem stanju, ali da će ga do početka ljeta dovesti u red.

- Namjeravamo da je prvo polako dovedemo u reprezentativno stanje, ali samo za revijalno jedrenje. Redovno jedrim na mom mikrotoneru "Pomidora" koji nema nikakvu muzejsku vrijednost -  istakao je muzičar.

Rambo već duže vrijeme drži predavanja o energetskoj efikasnosti, ali kaže da taj glas nema naročiti odjek.

- Slabo je to. Vlastodršci na Balkanu se više pale na gradnju kapaciteta i investicije nego na efikasnost, jer gledaju zaradu, a efikasnost sama po sebi njih kao neefikasne izbacuje iz igre. Biti u manjini je zabavno, naročito kad je jasno da sam u pravu. To mi daje osjećaj da sam pionir, a i drug Tito je najviše volio pionire, zar ne? Uši koje će me razumjeti tek rastu, zasad govorimo o promilima -  zaključio je harizmatični muzičar.

Izvor i foto: blic.rs

Portal Analitika