Društvo

Tužilaštvo provjerava mijenjanje tablica na Numanovićevom službenom autu

Vrhovno državno tužilaštvo pokrenulo je izviđaj kako bi utvrdilo da li je ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović počinio krivično djelo jer je navodno nakon isteka radnog vremena na službenom vozilu mercedes stavljao civilne registarske tablice, piše Dan.
Tužilaštvo provjerava mijenjanje tablica na Numanovićevom službenom autu
Portal AnalitikaIzvor

Dnevnik Vijesti objavio je u ponedjeljak da Numanović vikendom mijenja registarske oznake na službenom automobilu. Umjesto službenih PG CG 029, ministar vikendom koristi civilne PG EK 895. Numanović je, prema pisanju podgoričkog dnevnika, prošle godine službeni „mercedes“ ML koristio u privatne svrhe sa registarskim oznakama PG BF 466, a od jula 2014. sa tablicama PG EK 895.

Kako piše Dan, registarske tablice koje je koristio Numanović pripadaju osobama S.D i S.Ć., što će takođe biti predmet interesovanja tužilaštva.

Numanović se povodom ovog slučaja nije oglašavao. Danu je juče i u utorak iz njegovog kabineta saopšteno da je ministar van Crne Gore.

Prema uredbi o uslovima i načinu korišćenja prevoznih sredstava u svojini Crne Gore, ministar Numanović ima pravo na stalnu upotrebu službenog vozila. Pravnici su ranije saopštili da mijenjanje tablica na vozilu predstavlja kršenje zakona, za šta je zaprijećena kazna do tri godine zatvora.  

 
 
 
Portal Analitika