Društvo

BRAJOVIĆ: Klizište u Kručama će biti sanirano do kraja aprila (VIDEO)

Ministar saobraćaja Ivan Brajović boravio je danas u radnoj posjeti opštini Ulcinj, gdje je sa predsjednikom te opštine Fatmirom Đekom razgovarao o realizaciji niza projekata.
BRAJOVIĆ: Klizište u Kručama će biti sanirano do kraja aprila (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Brajović je kazao da će do kraja aprila definitivno biti sanirano klizište na lokalitetu Kruče, te da će sanacija koštati oko 450 hiljada eura.

„Obišli smo gradilište na lokalitetu Kruče gdje se vrši sanacija klizišta i računamo da ćemo definitivno da riješimo taj problem. Investicija je vrijedna 450.000 eura i mislimo da će biti gotova do kraja aprila. Sigurni smo da radimo pravu stvar i da će taj lokalitet biti na pravi način saniran“, istakao je Brajović.

Ministar saobraćaja je podsjetio da je odrađena odlična sanacija putnog pravca od prelaza Sukobin do raskrsnice sa Ostrosom i od raskrsnice sa Ostrosom do Vladimirskih kruta. Brajović je najavio da će u ovoj godini krenuti radovi na putu od Ulcinja do Vladimirskih Kruta.

„Tenderska procedura za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izradu završne dionice puta od Vladimirskih Kruta do Ulcinja je u toku. Dionica je duga 13 kilometara, a vrijednost projekta je devet miliona eura. Radove ćemo početi ove godine i time završavamo saobraćajnicu sa jedne strane od Sukobina do Ulcinja“, rekao je on.

Pošto je Sukobin vrlo frekventan granični prelaz, Brajović je naveo da je u planu i investicija za izradu projektne dokumentacije za put Bar-Kamenički most-Vladimirske Krute.

„Veći dio te dionice je na teritoriji opštine Bar, ali je od Kameničkog mosta do Kruta na teritoriji opštine Ulcinj. To je vrlo značajno zbog velikog tranzita. U toku je izbor projektanta, a rok za projekat je 360 dana“, izjavio je ministar.

On je najavio da će Ministarstvo saobraćaja pokušati da u toku ove godine sanira putni pravac Rastiš-Ostros. Dodao je da je bilo razgovora i o privremenom graničnom prelazu koji bi zapravo bio pomorski granični prelaz.

„Razmotrićemo mogućnost da to bude sezonski granični prelaz, da omogućimo još veći atraktivnost opštini Ulcinj i njenoj turističkoj ponudi“, poručio je Brajović.

 

 

 

 

 

Portal Analitika