Društvo

Potpisan sporazum o saradnji FLU-a i Centra za konzervaciju i arheologiju

Dekanica Fakulteta likovnih umjetnosti sa Cetinja Milena Jovićević i direktorica Javne ustanove „Centar za konzervaciju i arheologiju Crne Gore – Cetinje“ Ivana Medenica potpisale su danas sporazum o saradnji između dvije institucije.
Potpisan sporazum o saradnji FLU-a i Centra za konzervaciju i arheologiju
Portal AnalitikaIzvor

Potpisivanju sporazuma su prisustvovali i prof. mr  Nataša Đurović i pomoćnik direktora za Sektor kozervacija Željko Čelebić.

"Sporazum je rezultat višegodišnje saradnje fakulteta sa Republičkim zavodom za zaštitu spomenika kulture Crne Gore, koja je nastavljena i sa “Centrom za konzervaciju i arheologiju Crne Gore”. Sporazumom su predviđene razne aktivnosti u zajedničkoj organizaciji dvije institucije-organizovanje seminara, izložbi, stručnih i naučno-istraživačkih projekata, učešća u terenskom radu i sl.", navodi se u saopštenju.

Osim pomenutih aktivnosti, “Centar za konzervaciju i arheologiju Crne Gore” će omogućiti odvijanje stručne prakse za studente Fakulteta likovnih umjetnosti, u okviru svojih atelja, kao obavezan dio nastavnog procesa.

"Nadzor nad obavljanjem stručne prakse će se odvijati u saradnji profesora Fakulteta likovnih umjetnosti za matične discipline i stručnog osoblja JU “Centar za konzervaciju i arheologiju Crne Gore”. Ovakvim vidovima saradnje pospješuje se stručno osposobljavanje studenata i valorizuju znanja stečena na fakultetu iz pomenutih oblasti", zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika