Abiznis

Ministarstvo finansija: Nastavak saradnje sa holandskim partnerima

Implementacija programskog budžeta jedna je od ključnih aktivnosti u reformi javnih finansija u budućnosti, što će doprinijeti boljem upravljanju javnim sredstvima kroz uvođenje indikatora uspjeha svih budžetskih korisnika, ocijenjeno je na sastanku ministra finansija Radoja Žugića sa predstavnicima holandske vlade.
Ministarstvo finansija: Nastavak saradnje sa holandskim partnerima
Portal AnalitikaIzvor

Ministar Žugić razgovarao je danas sa predstavnicima holandskog Ministarstva finansija, Arjan Vosom i Ministarstva infrastrukture i zaštite životne sredine, Wim Kooijom.

Na sastanku su sagovornici, na temelju Memoranduma o međusobnoj saradnji između ministarstava finansija Crne Gore i Holandije, razgovarali o daljim koracima na realizaciji programskog budžeta u Crnoj Gori.

„Zajednički je ocijenjeno da implementacija programskog budžeta predstavlja jednu od ključnih aktivnosti u reformi javnih finansija u budućem periodu, što će doprinijeti boljem upravljanju javnim sredstvima kroz uvođenje indikatora uspjeha svih korisnika budžeta“, saopšteno je iz tog Vladinog resora.

 Sagovornici su upoznali ministra da se, na kraju dvodnevne radionice koja se organizuje u Ministarstvu finansija, očekuje izrada detaljnog plana aktivnosti u budućem periodu, sa nosiocima aktivnosti i rokovima za implementaciju.

„Ministar Žugić se zahvalio partnerima iz Vlade Holandije na pružanju podrške i naglasio da se planirane aktivnosti odvijaju u skladu sa predviđenom dinamikom, te istekao potrebu da se u narednom periodu intenzivira saradnja i obogati novim sadržajima“, kaže se u saopštenju.

Izvor: Mina

Portal Analitika