Region

Šešelj: Srećan sam zbog hrvatske zastave

Lider SRS-a Vojislav Šešelj kaže da je obradovan što je protiv njega pokrenut krivični postupak zbog paljenja hrvatske zastave ispred Palate pravde.
Šešelj: Srećan sam zbog hrvatske zastave
Portal AnalitikaIzvor

"Obradovala me je vijest (da je Tužilaštvo pokrenulo krivični postupak). To je još jedan znak da je Aleksandar Vučić izgubio glavu, da ne zna šta radi. Sve će mu se to obiti u glavu", rekao je Šešelj novinarima u Beogradu.

"Ja sam srećan što sam zapalio ustašku hrvatsku zastavu i jedva čekam da počne taj postupak", rekao je Šešelj novinarima ispred Palate pravde, gdje je počeo sudski proces protiv njegovog zamjenika Nemanje Šarovića zbog paljenja zastave SAD-a 2012. godine.

Upitan zašto je zapalio hrvatsku zastavu, Šešelj je rekao: "Zato što je Hrvatska okupirala Republiku Srpsku Krajinu, izvršila u Drugom svjetskom ratu genocid nad Srbima i protjerala stotine hiljada Srba".

Nakon toga, Šešelj je ponovio da se u Hag neće vratiti dobrovoljno i podsjetio da je tamo svojom voljom otišao prije 12 godina, ali da sada to ne želi.

"Vučić će možda pustiti neku krokodilsku suzu, malo će praviti grimase...ali će na kraju ispuniti naloge i to će im se sve obiti o glavu", dodao je Šešelj.

Osim toga, Srpska radikalna stanka je objavila saopštenje u kojem se navodi zbog čega je Vojislav Šešelj došao ispred Palate pravde.

„Došao sam da svjedočim u procesu zamjeniku predsjednika Srpske radikalne stranke Nemanji Šaroviću, koji je optužen za širenje rasne, nacionalne i vjerske mržnje, zato što su on i moji drugi saradnici u novembru 2012. godine, pred Predsedništvom Republike Srbije, spalili zastave NATO-pakta, SAD-a, EU i lažne države Kosovo. Došao sam da posvjedočim da sam ja dao taj nalog da se pale zastave i oni su morali to da urade, u protivnom – disciplinska odgovornost i ko zna kakve još posljedice", stoji u saopštenju

Lder srpskih radikala je, kako se navodi u saopštenju, ispred Palate pravde "poslao simboličnu poruku ustaškom hrvatskom državnom vrhu, koji ga danima već kritikuje, tako što je zapalio zastavu Hrvatske".

„Glavni razlog što vam se danas obraćam je što želim preko vas da uputim odgovor zvaničnoj Hrvatskoj. Hrvatski državni funkcioneri već mjesecima me napadaju, ali ispostavilo se da njima ne vrijedi odgovarati, jer oni svi kao da su udareni topuzom u glavu. I Kolinda Grobar-Kitarović i Dragan Milanović i Vesna Pusić i ostali. Zato sam danas došao da pred svima vama uputim mnogo razumljiviju poruku hrvatskoj ustaškoj državi. Danas ću pred vama spaliti hrvatsku ustašku zastavu“, ističe se u saopštenju.

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je krivični postupak protiv lidera SRS-a zbog paljenja zastave države Hrvatske.

Izvor: b92.net

Portal Analitika